top of page
  • cokansara

Kaj se dogaja v razvoju umetne inteligence s področja klepetalnikov (ChatGPT)?

Ste se morda spraševali, kaj se dogaja v najnovejšem spopadu velikih tehnoloških podjetij za prevlado na področju umetne inteligence?


Znano je, da je podjetje Microsoft »pospešilo« tekmo z Google-om in z inovativnim orodjem - klepetalnikom ChatGTP, podžgalo boj za prevlado na področju umetne inteligence.

Revija FinanceManager št.42

Klepetalnik ChatGTP je aplikacija generativne umetne inteligence (UI), ki omogoča zbiranje informacij preko napisanih pogovorov in jo strokovnjaki označujejo za prihodnost spletnega iskanja. Soustanovitelj Microsofta, Bill Gates pa je prepričan, da je tehnologija zelo pomembna tako za osebni računalnik, kot tudi za internet (Suhadolnik, 2023).


V novi številki (42) revije Finance Manager, si lahko preberete zanimiv članek, kjer boste dobili odgovore na vprašanja, kot so: kaj se dogaja na področju razvoja umetne inteligence, zakaj se klepetalniki pri svojih odgovorih epsko motijo in zapadajo v čustvene odzive, kateri klepetalnik je boljši – ChatGPT ali Bard, kako služiti s pogovornim robotom in še mnogo več. Prav tako priporočamo zanimivo branje članka ga. Marinke Žitnik, profesorice na Univerzi Harvard, ki odgovarja na to, kako ChatGPT spreminja način komuniciranja z umetno inteligenco.


Revija je na voljo v prostorih čitalnice na Ekonomsko-poslovni fakulteti, članki pa so proti plačilu na voljo tudi na spletu.


Vabljeni k branju!

Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

bottom of page