top of page
  • saracokan1

Koristno poletno izobraževanje: Digitalizacija MSP kot pospešek za oživitev gospodarstva📘💻📢

💻Prejšnji teden, 8. julija 2021, je preko platforme Zoom, potekal spletni dogodek na temo »Digitalizacija MSP kot pospešek za oživitev gospodarstva – kaj še moramo storiti?«, ki sta ga organizirala Združenje za informatiko in telekomunikacije, ter IKT horizontalna mreža.


💻Na dogodku so udeleženci razpravljali o možnostih za »digitalni pospešek« malih in srednjih podjetij v Sloveniji, predstavljena je bila tudi študija European SMEs - Transformation, Innovation and Resilience in the COVID-19 Pandemic, ki jo je predstavil dr. Maksim Belitski, izredni profesor za podjetništvo in inovacije na Univerzi v Readingu, raziskovalec na O'Neill School of Public and Environmental Affairs, Univerza Indiana, Bloomington.


👇🏼👀Klikni na sliko spodaj in si oglej primer študije za Slovenijo.👇🏼

Spletni nakupi v zadnjih 3 mesecih pred raziskavo, 2019 (%, stari od 16 do 74 let)

💻Informacijska tehnologija in digitalna orodja so za mala in srednje velika podjetja, ki jih je prizadela pandemija, postala rešilno sredstvo. V zadnjem letu je uporaba digitalnih tehnologij v podjetjih dobila zagon brez primere in ruši stare poslovne navade ter ustvarja nove, bolj produktivne prakse.

💡»Različne študije kažejo, da so se mala in srednja podjetja soočala z večjimi tveganji ob pandemiji, pri čemer so bila podjetja z višjo stopnjo digitalne zrelosti bolj odporna na izzive, ki so jih prinesli omejevalni ukrepi in krizna situacija. Po koncu pandemije pa se bo pomen digitalizacije še povečeval, zato je pomembno slovenska podjetja podpreti pri osvajanju digitalnih kompetenc in uvajanju sodobnih tehnologij. Poiskati moramo tudi nove načine, kako ustvarili spodbudno in prebojno poslovno okolje.«

💻Ob koncu dogodka je sledila še okrogla miza, na kateri so strokovnjaki osvetlili ključne vidike digitalizacije podjetij, potrebne ukrepe ter storitve poslovnega okolja, ki so pomembne za MSP.


❗️📢Vabimo vas k ogledu celotnega seminarja, kjer boste izvedeli, s katerimi izzivi so se slovenska MSP podjetja, ki so jih prinesli ukrepi in krizna situacija, soočala.

Posnetek si lahko ogledate TUKAJ ali preko klika na spodnjo sliko.❗️📢👇🏼

Posnetek spletnega seminarja

Želiš biti obveščen o aktualnih novičkah in dogodkih na usmeritvah e-poslovanja (un, mag)? Potem se poveži z nami na Facebooku, LinkedInu, Instagramu in Twitterju ter obišči spletno mesto Katedre za e-poslovanje.Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje


Comments


bottom of page