Strokovne ekskurzije na študiju e-poslovanja

Na Katedri za e-poslovanje vsako leto organiziramo daljšo večdnevno strokovno ekskurzijo v tujino in krajšo enodnevno ekskurzijo v Sloveniji za dodiplomske študente smeri Elektronsko poslovanje in podiplomske študente smeri Management informatike in elektronskega poslovanja. Cilj strokovnih ekskurzij je spoznavati delovna okolja in izkušnje uspešnih podjetij, hkrati pa gre za poglobitev stikov med študenti različnih generacij, ki pogosto ostanejo povezani tudi po koncu študija. Prvih nekaj ekskurzij je bilo namenjenih obisku Microsoftovih centrov po Evropi, v zadnjih letih pa smo spekter obiskanih podjetij razširili tudi na druge globalne IT organizacije, kot npr. sedež podjetja SAP v Nemčiji, razvojni center IBM na Slovaškem. Ekskurzije so organizirane kot "roadtrip" tako da poleg obiska več podjetij vidijo tudi lokalne znamenitosti in se med sabo družijo.  

VecDdnevne_ekskurzije.jpg
Enodnevne_ekskurzije.jpg

9

VEČDNEVNIH
EKSKURZIJ

8

ENODNEVNIH
EKSKURZIJ

40+

OBISKANIH
PODJETIJ

650+

ŠTUDENTOV
NA EKSKURZIJAH

Večdnevne strokovne ekskurzije

Praga

2020

Strokovna ekskurzija je bila načrtovana za Prago, z udeležbo na mednarodni poslovni konferenci MS Ignite, vendar je zaradi pandemije bila odpovedana.

Amsterdam

2019

Strokovna ekskurzija je potekala od 18.3 do 22.3.2019, obiskali smo Amsterdam na Nizozemskem.

Walldorf, Frankfurt, Pariz

2017

Večdnevna strokovna ekskurzija usmeritve usmeritev Elektronsko poslovanje (bu) in Management informatike in e-poslovanja (bm) je potekala od 1. 5. do 6. 5. 2017, obiskali pa smo sedež podjetja SAP v Walldorf-u, Frankfurt v Nemčiji, ter Pariz v Franciji, kjer smo obiskali sedež organizacije OECD, ter Disneyland.

Bratislava, Praga, Linz

2016

V letu 2016 smo obiskali Microsoftov center v Pragi. Poleg tega pa smo obiskali tudi podjetje IBM v Bratislavi, ter mesto Linz.

Varšava, Berlin in Praga

2013

V okviru ekskurzije smo obiskali Varšavo na Poljskem, kjer smo se udeležili konference IT Academica Day. Obiskali smo tudi Berlin v Nemčiji, ter Prago na poti nazaj.

1 / 1

Please reload

Enodnevne strokovne ekskurzije

Obisk podjetij Krka Novo Mesto in IBM Slovenija v LJubljani

2018

Obiskali smo KRKO, tovarno zdravil, d.d., Novo mesto in IBM Slovenije, podjetje za proizvodnjo, marketing in storitve d.o.o.

Obisk podjetij Cimos Koper in Actual IT

2017

V okviru strokovne ekskurzije smo obiskali podjetje Cimos Koper, kjer smo sodelovali na Design Thinking delavnici. Po delovnem dopoldnevu smo obiskali še partnersko podjetje Actual IT.

Obisk podjetij A1, Heineken (Union) in Outfit7

2017

V letu 2017 smo na poletni šoli Big Data EU Business Implications obiskali podjetja: A1, Heineken (Union) in Outfit7. Najlepša hvala vsem ki ste z nami delili vaše izkušnje in načrte. Hvala skladu Jean Monnet za financiranje strokovnega obiska.

SAP Forum - Brdo pri Kranju

2016

Leta 2016 smo se na poletni šoli Big Data EU Business Implications udeležili SAP foruma v Brdu pri Kranju. Najlepša hvala organizatorjem za vabilo in skladu Jean Monnet za financiranje strokovnega obiska.

Obisk podjetij Talum, Intera, Kreativnica in Databox

2016

Cilj strokovne ekskurzije je bilo mesto Ptuj in njegova uspešna podjetja. Ogledali smo si Talum, Intera, Kreativnica, Databox in Ptujsko klet.

1 / 1

Please reload