top of page
office365-banner.jpg
novo.png

Novost!

Kaj je MO365

Kaj je Microsoft Office 365?

Office 365 je skupek oblačnih storitev in orodij, ki omogočajo shranjevanje, komuniciranje, delo z različnimi pripomočki, ustvarjanje aplikacij, delovnih tokov in veliko več. Storitev je združljiva z različnimi operacijskimi sistemi in je prilagojena tako, da omogoča neovirano in varno delo z različnimi napravami (pametni telefoni, tablični računalniki, prenosni računalniki …). 

Microsoft Office 365 ponuja velik nabor programskih orodij, storitev in aplikacij, ki olajšajo vsakodnevno pisarniško delo, komunikacijo, shrambo, skupinsko delo in izmenjavo podatkov in dokumentov. Za uporabo storitve ni potrebna vnaprejšnja namestitev ali integracija. Vse kar potrebujemo je delujoča internetna povezava in podpora spletnega brskalnika.

Kaj vključuje MO365

Kaj vključuje Microsoft Office 365?

Paket aplikacij Microsoft Office 365 vključuje več različnih spletnih storitev oz. orodij za povečanje produktivnosti kot so: Office Professional Plus 2019, Exchange Online, SharePoint Online, Outlook, Word Online, Excel Online, OneNote online, Planner, Power Apps, Power Automate. Vključene aplikacije se sproti posodabljajo in nadgrajujejo nove funkcionalnosti. Slika spodaj prikazuje vse aplikacije, ki so na voljo za naročniški paket Office 365 za izobraževalne ustanove.

Aplikacije_Office_365.png
Pomembno.jpg

Pomembno!

Produktivnost

Kaj so orodja za povečanje produktivnosti?

Productivity_Microsoft.png

Microsoft Office 365 združuje zgoraj predstavljena orodja, ki so zajeta na enem mestu, so enostavna za učenje in uporabo, nam omogočajo hitrejše delo, so lahko dostopna kjerkoli in kadarkoli. S pomočjo le teh funkcionalnosti, smo pri našem delu učinkovitejši, produktivnejši in hitrejši. Preko orodja Microsoft Productivity Score lahko zaposleni oz. IT administratorji preverijo produktivnost uporabe orodij in aplikacij, ki so dostopni preko Office 365. 

Youtube.webp
Certificiranje

Kako lahko certificiram svoje znanje iz pripomočkov?

Ekonomsko poslovna fakulteta je v letu 2007 postala uradni Microsoftov izpitni center (Microsoft Certified Exam Provider), v okviru katerega je mogoče pridobiti uradne mednarodno priznane certifikate iz pripomočkov Microsoft Office. V okviru posameznih predmetov na Katedri za e-poslovanje, že tekom študija naše študente izobražujemo o različnih pripomočkih, ki jih spoznajo skozi teoretična predavanja in praktične vaje, da lahko s pridobljenim znanjem opravljajo certifikate iz posameznih pripomočkov.

certifikati.png
povezava.png
Prijava

Kako se prijavim v Microsoft Office 365?

Za študente in zaposlene na Univerzi v Mariboru je prijava možna preko povezave www.office.um.si. Za dostop so potrebni podatki iz digitalne identitete. Prijava je možna tudi preko spletnega mesta Microsoft

Um_prijava_office_365.png

Kako poteka namestitev Microsoft Office 2019? 

Študentom Ekonomsko-poslovne fakultete je omogočen brezplačen dostop do licenc za programsko zbirko Microsoft 365 ProPlus s študentsko digitalno identiteto. Za namestitev je potrebna prijava v Office 365 preko portala Univerze v Mariboru - Študenti - IT storitve - Licenčna programska oprema - Dostop do zbirke Microsoft 365 Apps. 

Namestitev
Licenčna programska oprema.png
Namestitev_Office.png
bottom of page