Microsoft Word

Predstavitev Microsoft Word 2019

Kaj je Microsoft Word?

Microsoft Word 2019, v nadaljevanju Word, je Microsoftov računalniški program za urejanje besedila. Prvotna različica je bila zapisana leta 1983 za IBM PC in operacijski sistem DOS. Microsoft Word 2019 je vključen v pisarniški paket Microsoft Office. Word delimo na osnovni in napredni. V tem delu se bomo bolj posvetili osnovni različici programa.

 

Zakaj se uporablja?

Word je priljubljen program za obdelavo besedil, saj je dokaj preprost za uporabo. Kot vemo, se najpogosteje uporablja predvsem za ustvarjanje dokumentov, kot so pisma, brošure, učne dejavnosti, testi, kvizi in tudi domače naloge učencev. Word ponuja veliko preprostih, vendar nadvse uporabnih funkcij, ki olajšajo učenje in delo.

Kako lahko certificiramo svoje znanje iz Word-a?

Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor je z letom 2007 postala uradni Microsoftov izpitni center, v okviru katerega je mogoče dobiti uradno priznane pripomočke Microsoft Office Specialist, med katere spada tudi pridobitev certifikata tako za Word osnovni kot tudi napredni.

Youtube.webp
 

Kaj so novosti v Microsoft Word 2019?

Besede, besedne zveze ali stavke lahko prevedemo v drug jezik s pomočjo Microsoft Translator (prevajalnik). In sicer na zavihku Pregled izberemo gumb Prevedi. Lahko izbiramo med dvema možnostma, in sicer Prevedi izbor, kjer se prevedejo samo določene besede in Prevedi dokument, kjer prevedemo celotni dokument. Ob kliku na prvo možnost se na desni strani odpre okno, ki prevede besedilo v izbran jezik.

Novost!

Pomembno!

 
 
povezava.png
 
 
  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon