top of page
  • saracokan1

Gostujoče predavanje: Novi mediji (ga. Nadja Kogal, BuyITC)

Updated: Jan 9, 2023

V tem tednu smo 3.1.2023 v okviru predmeta Informacijski sistemi e-poslovanja (UN) gostili gospo Nadjo Kogal, vodjo projektov v podjetju BuyITC in gostujočo strokovnjakinjo na EPF.

Predavanje je potekalo na aktualno tematiko "Novi mediji", kjer je ga. Nadja v uvodu pojasnila, kako so spletni mediji nastali ter na kakšen način se je svet z razvojem spletnih medijev bolj digitaliziral v zadnjih letih. Pojasnila je, kaj pomeni kratica CMS (Content management system), katere funkcionalnosti nam ponuja, ter navedla nekaj svetovno znanih CMS platform, kot so Wordpress, Wix, Hubspot, BuyITC WcM...

Na praktičnem primeru je prikazala primer razvoja spletnega projekta od uporabnosti pa vse do uporabniške izkušnje, ter izpostavila, kaj je pomembno pri nastopu spletnih medijev. Naučili smo se, kateri modeli projektnega vodenja v IT obstajajo in se najpogosteje uporabljajo, ter kaj so najpogostejši vzroki, ki lahko pripeljejo do propada projekta.


Ob zaključku predavanj je gospa Nadja predstavila še trende na področju uporabe spletnih medijev v prihodnosti.


Ga. Nadja Kogal je v tem tednu prav tako bila gostja pri predmetu Strateški vidiki managementa e-poslovanja (MAG), kjer je študentom predstavila zanimivo tematiko: Digitalni marketing in projekti uvedbe spletnih rešitev z integracijo z ostalimi rešitvami.

Predavanje pri predmetu Strateški vidiki managementa e-poslovanja

Podjetje BuyITC inovativne internet rešitve d.o.o. se lahko pohvali z 22 leti izkušenj na področju inovativnih rešitev - zabeležili so že več kot 400 projektov, in več kot 4266 uporabnikov njihovih aplikacij. Med njihovimi zadovoljnimi strankami najdemo tudi znana podjetja, kot so: NovaKBM, Mladinska knjiga, Univerza v Mariboru, Sava, Pošta Slovenije, in mnoga druga.





Lep pozdrav, Katedra za e-poslovanje

bottom of page