top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: Uvajanje rešitve Kopa ERP

V decembru je na podiplomskem študiju e-poslovanja predaval mag. Domen Ocepek (produktni vodja v SW oddelku) iz podjetja Kopa d.d., ki je tudi gostujoči strokovnjak na EPF. Podiplomskim študentom e-poslovanja je v okviru predmeta Poslovne informacijske rešitve (MAG) predaval o izkušnjah na projektih uvajanja rešitve Kopa ERP.


Podjetje Kopa je regijsko uveljavljeno informacijsko podjetje, ki ponuja celovite IT rešitve za industrijo. Med njihovimi ključnimi izdelki najdemo Kopa ERP, Kopa UTRIP, Kopa ODiP, v ponudbi pa najdemo tudi HRM rešitve, Kopa BI, rešitve EAM za podporo vzdrževanju in druge. Poudarek predavanja je bil na projektih uvajanja poslovnih informacijskih rešitev, s posebnostmi uvajanja rešitve Kopa ERP.Podjetje pri uvajanju rešitve sledi projektni metodologiji, ki zagotavlja sistematično in celovito projektno vodenje tudi najzahtevnejših projektov. Ker njihove rešitve uporabljajo podjetja tudi daljše časovno obdobje, veliko dajejo na partnerskem odnosu s strankami, ter skrbi za nenehni razvoj in posodabljanje njihovih rešitev. Na tak način skrbijo za obstoječe stranke in pridobivajo nove.


Študenti so lahko spoznali značilnosti dela v podjetju, primere projektov in izzivov, ter usmeritev podjetja, ki gre v korak z napredkom tudi na področju vključevanja najnovejših tehnologij v svoje rešitve, kot npr. umetna inteligenca.


Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje


Comentarios


bottom of page