top of page
  • saracokan1

Nova priložnost za sodelovanje na mednarodnem projektu Spationomy 2.0 🧠🌎💻

EPF s temami poslovne informatike in kvantitativnih metod sodeluje v projektu Spationomy 2.0: Spatial and economic science in higher education – addressing the playful potential of simulation games (prostorska in ekonomska znanost v visokem šolstvu, kjer naslavja obravnavo tematike na igriv način preko simulacijskih iger) skupaj s še štirimi sodelujočimi visokošolskimi organizacijami (MVSO - Moravian Business College Olomouc - prijavitelj, Češka republika, Ruhr-University Bochum - partner, Nemčija, Palacky University Olomouc – partner, Češka republika in Utrecht University, Nizozemska). Več o projektu lahko preberete na spletnem mestu Spationomy 2.0. 💡 Namen projekta je, da si študentje pridobite interdisciplinarna znanja – za vas to pomeni znanja s področja geoinformatike (vizualizacija podatkov na različnih mapah), ki jih potem skozi simulacijsko igro utrdite. Drugi krog projekta se začne februarja 2022.


❗️❗️ Prijavite se s klikom na spodnjo sliko, ali preko obrazca na povezavi: https://forms.office.com/r/KW2wtAe9gY, najkasneje do 3. 1. 2022, priložite tudi svoj CV (Europass). Če se vas bo prijavilo več, bomo potem naredili izbor med vsemi prijavljenimi.

❗️📢 Vsako leto lahko v projektu sodeluje 6 študentov. Sodelovanje posamezne skupine študentov traja 3 mesece. Projekt je nastavljen tako, da najprej študentje sodelujete pri treh blokih virtualnih učnih ur (po 3-4 šolske ure, ki bodo 28.2.2022,7.3.2022 in 14.3.2022). Vsak blok virtualnih učnih ur je namenjen enemu področju. Ta področja so:

  1. geografije in geoinformatike,

  2. ekonomije, kvantitavnih metod in poslovne informatike ter

  3. kako se lotiti priprave računalniške igre (gaming).

Študentje v skupini pripravijo študentski projekt pod vodstvom lokalnega mentorja (čas priprave cca. 1 mesec). 💡 Sledi 7 dnevna poletna šola (Summer School) v živo, kjer se srečamo vsi sodelujoči v projektu (vsi študentje in vsi predavatelji). V začetku poletne šole skupine predstavijo svoje projekte. Temu sledi pridobitev dodatnega znanja na področju načrtovanja/izvedbe računalniške igre. Večji del poletne šole pa je namenjen pripravi in izvedbi simulacijske igre v skupini, s kateri potem tekmujete proti ostalim skupinam. ❗️📢 V tem študijskem letu bo poletna šola v Bochumu (Nemčija), potekala od 4. 5. 2022 do 11. 5. 2022 (3. 5. 2022 se potuje v Bochum). Stroški prevoza, stroški bivanja in stroški prehrane v Bochumu so pokriti s strani projekta! 🧠 Zakaj bi se prijavil/-a in sodeloval/-a v mednarodnem projektu? Ker je to izjemna priložnost, da si pridobim:

  • nova interdisciplinarna znanja (znanja geoinformatike, kako narediti igro itd.),

  • nova poznanstva,

  • utrdim znanje angleščine,

  • dobim potrdilo (certifikat) o udeležbi na mednarodnem projektu, ki mi je lahko dobra popotnica pri iskanju zaposlitve,

  • itd.

Poleg tega, študentom študija e-poslovanje, ki boste sodelovali v projektu, priznamo:

  • 2. letnik UN - smerni predmet, kjer sta nosilca dr. Bobek in/ali dr. Sternad Zabukovšek ob pogoju 70 % prisotnosti pri predavanjih in na vajah.

  • 3. letnik UN - predmet Smerni projekt (7 ECTS točk),

  • 1. in 2. letniki MAG – smerni predmet, kjer sta nosilca dr. Bobek in/ali dr. Sternad Zabukovšek ob pogoju 70 % prisotnosti pri predavanjih in na vajah.

💡 Kako je potekala zimska šola v Mariboru v času od 3. 11. 2021 do 10. 11. 2021 lahko preberete v reportaži, ki je objavljena na spletnem mestu Katedre za e-poslovanje.



Želiš biti obveščen o aktualnih novičkah in dogodkih na usmeritvah e-poslovanja (un, mag)? Potem se poveži z nami na Facebooku, LinkedInu, Instagramu in Twitterju ter obišči spletno mesto Katedre za e-poslovanje.




Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje



bottom of page