top of page
  • Writer's pictureIrena Šišovska Klančnik

Prijava v program Microsoft Learn in možnost brezplačnega certificiranja

Podjetje Microsoft v sklopu programa Microsoft Learn, študentom ponuja možnost za dodatna izobraževanja, vire za učenje, pripravo in brezplačno pridobitev certifikatov iz skupine osnovnih poznavanj informacijskih tehnologij (angl. Fundamentals). Tehnologija spreminja način dela v prihodnosti. V vsaki panogi delodajalci pričakujejo, da bodo zaposleni imeli digitalne kompetence, ki jih potrebujejo za uspeh v sodobnem – pogosto hibridnem ali oddaljenem delovnem okolju. Medtem, ko so digitalne veščine odličen začetek, študentje potrebujejo tudi veščine v zvezi s podatki, umetno inteligenco in tehnologijami v oblaku, da čim bolje izkoristijo vsako priložnost. Pridobitev Microsoftovih certifikatov vam lahko pomaga izstopati in potrditi vaše spretnosti in sposobnosti ter hkrati dokazujejo vašo predanost pri učenju najnovejših tehnologij. 💻 📚 👇

📢 Postopek za prijavo v programu Microsoft Learn in pridobitev brezplačnih voucherjev za certificiranje je sestavljen iz 5 korakov (več v pripetem dokumentu na koncu objave): 📢


1. Prijavite se v Microsoft Learn in ustvarite svoj študentski profil - preko profila spremljate svoj napredek pri učnih dejavnostih, ustvarjate in delite vsebine, zbirate točke in dosežke, uporabljate brezplačne vire Azure in prejemate prilagojena priporočila. Prijava je možna preko gumba spodaj.

2. Ugotovite, kateri certifikat je pravi za vas in se začnite učiti - Microsoftovi certifikati se začnejo s temeljnimi veščinami, ki jih lahko tudi nadgradite v globlje tehnične veščine, ki jih boste potrebovali za opravljanje delovnih nalog na različnih področjih. Microsoftovi certifikati zajemajo tudi tehnične teme kot so: Azure, AI, analiza podatkov in kibernetske varnosti. V okviru programa Microsoft Learn je možno brezplačno pridobiti sledeče certifikate:



3. Potrdite status študenta in zahtevajte ugodnosti - kot del te priprave Microsoft zagotavlja brezplačne voucherje za pristop na certificiranje in vadbeni preizkusi znanja (testi) primernim študentom. Za uveljavljanje ugodnosti boste najprej morali potrditi svoj status študenta oz. vpis na akreditirani akademski instituciji.


4. Postanite certificirani - in si prislužite dodatne točke - študenti e-poslovanja lahko uveljavljajo opravljene certifikate kot del študijskih obveznosti smernih predmetov.


5. Delite svoje dosežke s pridobljenimi certifikati - svoje nove dosežke lahko delite preko pridobljene digitalne značke. Predstavitev vaših poklicnih dosežkov vam lahko pomaga, da vas bodo opazili potencialni delodajalci. Svojo digitalno značko lahko delite na priljubljenih socialnih omrežjih, kot so LinkedIn, Facebook, Twitter, ali jo vključite v svoj življenjepis, osebno spletno mesto ali e-poštni podpis. Preberite več o tem, kako zahtevati svojo značko ter pokazati svoje sposobnosti in certifikate.


⭐ Za študente usmeritve E-poslovanje (un) in Management informatike in e-poslovanja (mag) na Katedri za e-poslovanje organiziramo dodatne delavnice in priprave za pridobitev teh certifikatov. Okvirni terminski plan delavnic je sledeč (termini se lahko še spremenijo): ⭐


✔ AZ-900: Microsoft Azure Fundamentals - 15. 4. 2022 in 22. 4. 2022

✔ DP-900: Microsoft Azure Data Fundamentals - 13. 5. 2022 in 20. 5. 2022

✔ PL-900: Microsoft Power Platform Fundamentals - 27. 5. 2022

✔ PL - 300: Microsoft Power BI Data Analyst - 3. 6. 2022

✔ MB-910: Microsoft Dynamics 365 Fundamentals (CRM) - 3. 6. 2022


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.





Katedra za e-poslovanje

193 views0 comments
bottom of page