top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Spationomy 2.0 SciLab v Mariboru (21.6. - 23.6.2022)

V okviru Erazmus+ projekta Spationomy 2.0 (Več o projektu) gostimo na Ekonomsko-poslovni fakulteti, UM dogodek Scientific Laboratory 2.0 (SciLab), kjer tri dni gostimo 9 profesorjev iz štirih univerz: MVSO (Češka), Palacky University Olamuc (Češka), Ruhr Universitat Bochum (Nemčija) in Utrecht University Nizozemska).

Znanstveni laboratorij 2.0 temelji na dobri praksi projekta Spationomy, ki je bila v smislu znanstvenega sodelovanja izjemno koristna in plodna med člani partnerskega osebja, saj smo tekom projekta pripravili več znanstvenih prispevkov, kot je bilo načrtovano. Glavni cilj tega interdisciplinarnega skupnega usposabljanja je spodbujanje razvoja ter pisanje znanstvenih člankov in poljudnoznanstvenih gradiv. To je okrepilo interdisciplinarno sodelovanje in omogočilo skupno raziskovalno agendo. Poleg tega, je dogodek SciLab 2.0 tudi priložnost za preverjanje napredka projekta in nastavitev prihodnjih korakov projekta.


V projektu Spationomy 2.0 v različnih oblikah sodelujejo številni študenti e-poslovanja, ki na tak način pridobivajo dragocene mednarodne izkušnje. Enako velja za člana osebja projekta, kjer aktivno sodelujeta dr. Samo Bobek in dr. Simona Sternad Zabukovšek.

bottom of page