top of page
  • saracokan1

Članek: Managing DMS’s Life Cycle in Relation to an Organization’s Maturity for Dig. Transformation

S ponosom sporočamo, da je v ugledni znanstveni reviji Sustainability v mesecu oktobru izšel nov članek – znanstvena objava z naslovom »Managing Document Management Systems’ Life Cycle in Relation to an Organization’s Maturity for Digital Transformation«, katere avtorji so dr. Simona Sternad Zabukovšek, dr. Sandra Jordan in dr. Samo Bobek.

Sustainability

Sistemi za upravljanje dokumentov DMS (angl. Dokument Management Systems) so postali pomembna tematika v povezavi z digitalno preobrazbo v organizacijah, saj omogočajo brezpapirno poslovanje, pospešujejo procese, zmanjšujejo poslovne stroške in podpirajo trajnostne dejavnosti v organizacijah.


Avtorji v članku navajajo, da bi DMS morali obravnavati kot zeleno tehnologijo in obenem kot tehnologijo, ključno za zeleno digitalno preobrazbo. Hkrati pa trajnost postaja vedno bolj ključna za organizacije in družbo, DMS pa lahko skupaj z brezpapirnim poslovanjem prispevajo k trajnostni naravnanosti organizacij.


S pomočjo modela zrelosti procesa in podjetja (PEMM - Process and Enterprise Maturity Model) so avtorji članka ocenili stopnjo zrelosti organizacije glede na življenjski cikel DMS, ter predstavili ugotovitve raziskave, ki so temeljile na vprašalniku in zbranih podatkih od uporabnikov DMS.


Raziskava je pokazala, da zrelost organizacije vpliva na življenjski cikel DMS, ter da se bodo organizacije, ki upravljajo življenjski cikel DMS, bolje spopadle z digitalno preobrazbo in trajnostnimi vprašanji v zvezi z brezpapirnim poslovanjem.


Celoten članek je dostopen preko povezave na uradnem spletnem mestu revije Sustainability, kjer si ga lahko tudi prenesete v digitalni obliki.


Avtorjem iskreno čestitamo ob izidu članka!



Želiš biti obveščen-a o aktualnih novičkah na usmeritvah e-poslovanja (un, mag)? Potem se poveži z nami na Facebooku, LinkedInu in Instagramu ter obišči spletno mesto katedre.





Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje



bottom of page