top of page
  • saracokan1

Gostujoče predavanje: Uvajanje spletnih trgovin (g. Iztok Tili, Comtron)💻

V okviru predmeta Strateški vidiki managementa e-poslovanja (MAG) je včeraj, 6.12. 2023 gostoval g. Iztok Tili (prodajni manager in magistrant usmeritve Management informatike in e-poslovanja) iz partnerskega podjetja Comtron.

Comtron

Tematika, ki jo je g. Tili predstavil našim študentom je bila »Uvajanje spletnih trgovin«. Študentje so tekom predavanj pridobili nova znanja o načinu uvedbe trgovin na spletu, predstavljene so bile tudi lastnosti in funkcionalnosti, ki jo morajo internet trgovine imeti, ključne točke uvajanja, opomnil pa je tudi na pasti, na kaj morajo v podjetjih biti pozorni, ko se lotijo uvajanja internet trgovine, saj se vedno več trgovanja opravlja ravno preko spleta, medtem ko se ponekod fizične trgovine že ukinjajo.

g. Tili, Comtron

G. Iztok Tili je ob koncu predstavil še praktični primer, ki je temeljil na njihovi partnerski internet trgovini ECONO (kolesarski center), pojasnil kaj so spletne rešitve in kaj v podjetju predstavljajo, ter prikazal navezavo spletne trgovine z ERP rešitvijo. Dejstvo, ki ga je izpostavil je, da so spletne rešitve brez digitalnega marketinga dandanes zelo malo verjetne.


Na koncu predavanj so študenti imeli možnost tudi sami zastaviti vprašanja gostujočemu strokovnjaku in z njim poklepetati o predstavljeni tematiki, na katera jim je g. Tili z veseljem odgovoril in podal koristne nasvete.

Comtron d.o.o. je vodilno računalniško podjetje v Sloveniji s sedežem v Mariboru. Ustanovljeno je bilo leta 1989 in se tako ponaša z zavidljivo titulo podjetja s tradicijo. Njihove dejavnosti zajemajo:

  • Inženiring, vzdrževanje in svetovanje s področja informacijskih, računalniških, omrežnih in komunikacijskih sistemov.

  • Razvoj lastnih poslovnih programskih in spletnih rešitev.

  • Prodaja računalnikov, računalniških komponent in programske opreme.

Na Katedri za e-poslovanje stremimo k temu, da poleg zanimivih predavanj, dajemo poudarek na praktičnih znanjih, kar študentom prinaša konkurenčno prednost. Ker je vedno dobro dobiti informacije iz prve roke, za naše študente vsakoletno organiziramo gostujoča predavanja v okviru smernih predmetov, kjer izkušeni strokovnjaki iz partnerskih podjetij predavajo o zanimivih tematikah in s študenti delijo svoje znanje na praktičnih primerih.

Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

コメント


bottom of page