top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: Informatizacija poslovnih procesov (g. Aleš Zebec)

V začetku aprila je na Katedri za e-poslovanje v okviru predmeta Informatizacija procesov in storitev (un) gostoval g. Aleš Zebec iz podjetja BuyITC, ki mu je Senat EPF podelil naziv gostujočega strokovnjaka.


G. Zebec je študentom najprej pojasnil kaj je poslovni proces, katere vrste poslovnih procesov poznamo in katere aktivnosti potekajo v okviru poslovnih procesov. Nato se je v nadaljevanju osredotočil na BPM (angl. Business Process Management) in predstavil kaj je BPM, zakaj je pomemben in zakaj ga podjetja potrebujejo. Pri tem je povedal in predstavil meta model ključnih dejavnikov uspeha pri prenovi in upravljanju poslovnih procesov. Pri teoretičnem delu je definiral tudi kaj je Case Management, kaj je kodificiranje znanja in katera orodja za kodificiranje poznamo.


V nadaljevanju je g. Zebec predaval na temo poslovno poročanje, kjer so študenti imeli priložnost spoznati uravnoteženi sistem kazalnikov (angl. Balanced Scorecard) ter slišati o prihodnosti BPM. Nato je sledila predstavitev celovite rešitve za upravljanje poslovnih procesov (delovnih, dokumentnih in informacijskih tokov), ki se imenuje BuyITC Business Docs Suite. V nadaljevanju je g. Zebec govoril o modeliranju in informatizaciji procesov, izvajanje delovnih tokov in integracije v rešitvi BuyITC Business Docs Suite. Poleg tega je predstavil tudi informacijski in komunikacijski portal za podporo skupinskemu delu, ki je prav tako del rešitve BuyITC Business Docs Suite. V zadnjem delu je s strani g. Zebca bil pojasnjen še proces upravljanja z dokumenti in celotne stroške lastništva v omenjeni rešitvi.


Več utrinkov iz predavanj v galeriji spodaj ...


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.

Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page