top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: Primerjava projektov uvedb rešitev MS Dynamics vs. SAP (g. Zajec, LS Retail)

V decembru je v okviru predavanj smernega predmeta Poslovne informacijske rešitve (MAG) na Katedri za e-poslovanje predaval g. Andrej Zajec (Technical Sales Executive) iz podjetja LS Retail. G. Zajec je hkrati tudi nosilec naziva gostujoči strokovnjak, ki ga podeljuje senat Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru.


Projekti uvedb celovitih informacijskih rešitev so praviloma zahtevni projekti, ki trajajo dlje časa in katerih uspešnost je redko zagotovljena. Načini uvajanja vsaj v osnovi običajno izhajajo iz izbrane rešitve, saj vsak ponudnik priporoča projektne metodologije, prilagojene njihovim rešitvam. Tako na trgu obstajajo številne metodologije uvajanja poslovnih informacijskih rešitev, ki imajo posebnosti, hkrati pa vsaj v osnovi sledijo splošnim pravilom projektnega vodenja. G. Zajec je v svoji bogati karieri sodeloval ali vodil številne projekte uvedbe, tako iz SAP ekosistema, kakor tudi iz družine Microsoft Dynamics rešitev. Prav te praktične izkušnje mu dajejo širino, kjer lahko s primeri poda in podkrepi svoje videnje področja. Za študente je predvsem koristno, da iz prve roke slišijo značilnosti tovrstnih projektov, saj bodo tekom svojih bodočih karier člani projektnih skupin v različnih vlogah - kot stranke, ključni uporabniki, uvajalci ali projektni vodje.


LS Retail ima že preko 30-letno zgodovino in je s svojo ponudbo globalno prisoten v preko 150 državah po svetu. Njihove rešitve so specializirane za podporo maloprodaji, kjer podpirajo različne vertikale, kot so moda, restavracije, hoteli, prodajo elektronike, pohištva, hitra prehrana, bencinske črpalke, ipd. Svojo ponudbo zagotavljajo preko obsežne partnerske mreže, v katero je vključenih preko 390 partnerjev v 90 državah po svetu. V okviru aktivnosti Katedre za e-poslovanje s podjetjem LS Retail sodelujemo že vrsto let, v obliki gostujočih predavanj, dodatnih delavnic, diplomskih tem ipd. Letos smo v okviru smernih predmetov gostili tudi go. Ocvirk - o predavanjih lahko preberete tudi blog.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.





Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

bottom of page