• saracokan1

Avalon Ivanu┼ía, magistra e-poslovanja - dobitnica Rektorjeve nagrade za leto 2020­čĆć

Updated: Feb 22


S ponosom vam predstavljamo Avalon Ivanu┼ía, mag. ekon. in posl. ved, dobitnico Rektorjeve nagrade za leto 2020 za najbolj┼íi ┼ítudijski uspeh na EkonomskoÔÇôposlovni fakulteti v Mariboru. V ─Źasu ┼ítudija je Avalon pokazala visoko stopnjo samostojnosti, strokovne radovednosti in zavzetosti za ┼ítudij, ┼íe posebno na podro─Źju njene ┼ítudijske usmeritve e-poslovanje, na kateri je nadaljevala svoj magistrski ┼ítudij in se izkazala z izjemno uspe┼ínostjo in u─Źinkovitostjo ┼ítudija, saj je vse predmete opravila ┼że v prvem pristopu. ┼áirino in poglobljenost njenega pristopa k ┼ítudiju odra┼ża njena povpre─Źna ocena 9,91, ki jo je dosegla pri celotnem ┼ítudiju.

Tekom ┼ítudija je Avalon aktivno sodelovala pri raznih aktivnostih na Katedri za e-poslovanje, prav tako je pridobila veliko certifikatov s podro─Źja re┼íitev Microsoft Dynamics NAV in Microsoft Dynamics CRM, SAP ter SalesForce in vseh orodij iz dru┼żine Microsoft Office. Pridobila je tudi naziv Microsoft Student Partner, saj je sodelovala pri pisanju uporabni┼íkih navodil za Microsoftov pripomo─Źek Access ter vodila delavnice in tako delila svoje znanje naprej med ostale ┼ítudente Ekonomsko-poslovne fakultete. Njena zagnanost se je odra┼żala tudi v poslovnem okolju, kjer je izku┼ínje pridobivala ┼że v dru┼żinskem podjetju, proti koncu ┼ítudija je dobila prilo┼żnost tudi kot svetovalka re┼íitev ERP v podjetju BE-terna d.o.o., danes pa je kot svetovalka in uvajalka programske opreme redno zaposlena v podjetju Business Solutions d.o.o.


V intervjuju spodaj si lahko preberete vtise, ki jih je Avalon z nami delila o svojem ┼ítudijskem ─Źasu in vstopu v poslovni svet.

1. Pred kratkim ste prejeli Rektorjevo nagrado za najboljše študijske uspehe študentov Univerze v Mariboru za leto 2020. Kaj vam prejeta nagrada pomeni?

Prejeta Rektorjeva nagrada za najbolj┼íe ┼ítudijske uspehe ┼ítudentov Univerze v Mariboru me je popolnoma presenetila, saj je iskreno nisem pri─Źakovala, vendar pa mi po drugi strani daje potrdilo, da se je ┬╗trdo delo┬ź in u─Źenje ─Źez vsa leta ┼ítudija izpla─Źalo, saj si s tem nisem pridobila le dobrih mo┼żnosti za zaposlitev in za─Źetek kariere, temve─Ź je to tudi pripomoglo k moji osebni rasti tekom ┼ítudija.

┬╗Vedela sem, da mi bo pridobljeno znanje iz smeri e-poslovanje koristilo tudi v prihodnosti.┬ź

2. Uspe┼íno ste zaklju─Źili dodiplomski in podiplomski ┼ítudij e-poslovanja na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Kje ste izvedeli za ┼ítudij e-poslovanja na EPF in kaj je privedlo do tega, da ste se v 1. letniku odlo─Źili za omenjen ┼ítudij?

─îe sem ─Źisto iskrena, o ┼ítudiju na smeri E-poslovanje nisem niti pribli┼żno razmi┼íljala, ko sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno Fakulteto. Ideja, kam se usmeriti v drugem letniku se mi je zdela preprosta ÔÇô to bo definitivno smer Podjetni┼ítvo, saj me je ideja o ustanovitvi lastnega podjetja vedno interesirala. Vendar me je predmet Osnove poslovne informatike v 1. letniku ─Źisto prevzel, lahko bi rekla, da je to bil edini predmet, kjer smo delali nekaj prakti─Źnega. Vsak teden sem komaj ─Źakala na 1-2 uri vaj, da sem lahko ┬╗vsrkavala┬ź nova znanja o Excelu, Wordu, PowerPointu, itd., tako, da sem hitro spremenila svoje mnenje glede usmeritve, saj so me predmeti povezani z informatiko resni─Źno veselili in vedela sem, da mi bo pridobljeno znanje iz smeri e-poslovanje koristilo tudi v prihodnosti.


3. Kaj bi ┼żeleli sporo─Źiti tistim, ki se trenutno odlo─Źajo o nadaljnjem ┼ítudiju?

Vsekakor izkoristite ponujeno prilo┼żnost. Vlaganje ─Źasa, energije in truda v ┼ítudij je pravzaprav tudi nalo┼żba v lastno prihodnost, nalo┼żba v odprtje marsikatere karierne poti, ki pa je zagotovo na koncu nih─Źe ne ob┼żaluje.


4. Navedite tri stvari, ki vam takoj padejo na misel, ko sli┼íite besedno zvezo ┬╗┼ítudij e-poslovanja┬ź, ter na kratko napi┼íite zakaj ste izbrali ravno te.

1. Microsoft Dynamics NAV: ogromno prakti─Źnih vaj, ki so me seznanile z orodjem Microsoft Dynamics NAV in njegovim delovanjem, saj gre za eno izmed najpogosteje uporabljenih informacijskih re┼íitev med podjetji, s katerim si le ta pomagajo pri svojem poslovanju.

2. Certifikati: mo┼żnost pridobivanja ┼ítevilnih certifikatov s strani Microsofta, Salesforce-a ter SAP-ja.

3. Odli─Źni profesorji in asistenti: s katerimi je bilo enostavno sodelovati in komunicirati tekom ┼ítudija. Prav tako pa mi je bila tudi v┼íe─Ź njihova iskrena iniciativa, da bi ┼ítudentje od ┼ítudija odnesli res veliko prakti─Źnega znanja.

┬╗Moja prednost pri zaposlitvi je bila ta, da sem imela prakti─Źne izku┼ínje s poznavanjem programa Microsoft Dynamics NAV, pritegnili pa so jih tudi moji ┼ítevilni certifikati s strani Microsofta, kar jim je dalo vedeti, da poznam Microsoftove pripomo─Źke in, da se znam v njih orientirati, jih uporabljati.┬ź

5. Opišite kako je potekala vaša karierna pot.

Moja karierna pot se je za─Źela v zadnjem letniku magisterija, ko me je podjetje BE-terna d.o.o. (takratna Adacta d. o. o.) na┼ílo in kontaktiralo preko LinkedIn-a, ─Źe bi bila zainteresirana za delo pri njih. Seveda sem prilo┼żnost takoj zagrabila, saj nam je BE-terna bila predstavljena s strani fakultete kot izredno zanimivo podjetje, kjer lahko pri─Źne┼í graditi svojo kariero, sploh z znanjem, ki smo ga pridobili na na┼íi usmeritvi. Na BE-terni sem na delovnem mestu aplikacijske svetovalke (angl. Application Consultant) bila pol leta zaposlena kot ┼ítudentka, nato so mi ponudili redno zaposlitev. Bila sem del implementacijske ekipe, pri ─Źemer sem imela mo┼żnost sodelovati pri implementaciji najnovej┼íe verzije programa Microsoft Dynamics 365 Business Central v podjetje Mebor d.o.o. Kasneje sem se pridru┼żila tudi ekipi za podporo, kjer sem vsakodnevno re┼íevala najrazli─Źnej┼íe naloge strank, v prakti─Źno vseh verzijah programa (3.6, 4.0, 5.0., 2009 R2, 2013-2018 in Business Central). Ker je moje delo zahtevalo ogromno prevo┼żenih kilometrov v Ljubljano, sem se odlo─Źila, da bom po dveh letih naredila spremembo in poiskala zaposlitev na ┼átajerskem koncu ÔÇô imela sem sre─Źo, da so me ravno v tem ─Źasu kontaktirali tudi iz podjetja Business Solutions d.o.o., saj so ravno v Mariboru ┼żeleli odpreti novo poslovalnico in so iskali nov kader, tako svetovalce kot programerje. Prilo┼żnost za delo blizu doma se mi je zdela odli─Źna, zato sem njihovo ponudbo tudi sprejela.


6. Trenutno ste zaposleni v podjetju Business Solutions d.o.o. na delovnem mestu Svetovalka in uvajalka programske opreme. Ali menite, da vam znanje, ki ste ga pridobili tekom študija pomaga pri opravljanju vsakodnevnih delovnih nalog v podjetju?

Definitivno. Najbolj je seveda pomagalo to, da smo imeli v ─Źasu ┼ítudija veliko prakti─Źnih vaj, kjer smo se spoznali z razli─Źnimi informacijskimi re┼íitvami tako podjetja SAP, kot tudi podjetja Microsoft in se nau─Źili kako delujejo podjetja, kak┼íni procesi so v ozadju ÔÇô koliko podatkov dejansko dnevno procesira eno samo podjetje, da lahko normalno posluje.

┬╗┼átudentom Ekonomsko-poslovne fakultete bi definitivno svetovala, da izkoristijo vse ponujene mo┼żnosti in prilo┼żnosti s strani fakultete in predvsem na┼íe smeri E-poslovanje, da se udele┼żijo raznih projektov, nadgradijo svoje obstoje─Źe znanje s predavanji gostujo─Źih predavateljev, ter, da se tudi potrudijo in naredijo kak┼íen certifikat, saj jim bo vse to v prihodnosti pri iskanju zaposlitve precej pomagalo.┬ź

7. Ali menite, da ste z znanjem, ki ste ga pridobili tekom ┼ítudija konkurirali pred ostalimi kandidati in si tako pove─Źali mo┼żnost za zaposlitev v podjetju?

Seveda, predvsem zaradi pridobljenega prakti─Źnega znanja na fakulteti ÔÇô kar je bilo tudi interesantno mojemu prvemu delodajalcu. Veliko la┼żje dobi┼í zaposlitev, ─Źe ┼że ima┼í dolo─Źena znanja, ki jih to podjetje i┼í─Źe pri novih zaposlenih, ┼íe preden dejansko za─Źne┼í delati za podjetje. Moja prednost tukaj je bila ta, da sem imela prakti─Źne izku┼ínje s poznavanjem re┼íitve Microsoft Dynamics NAV, pritegnili pa so jih tudi moji ┼ítevilni certifikati s strani Microsofta, kar jim je dalo vedeti, da poznam Microsoftove pripomo─Źke in, da se znam v njih orientirati, jih uporabljati.


8. Kakšni so vaši cilji za prihodnost?

Trenutno na delovnem mestu svetovalke je cilj sodelovati na ─Źim ve─Ź projektih in tako pridobiti ─Źim ve─Ź znanja o delovnih procesih v podjetjih. Prav tako pa je tudi nekako ┼że cel ─Źas tiha ┼żelja ustanoviti svoje lastno podjetje (tudi na tem podro─Źju ┼że nekaj ustvarjamo).


9. Kaj bi kot zelo uspešna študentka, diplomantka in dobitnica Rektorjeve nagrade svetovali vašim kolegom, študentom Ekonomsko-poslovne fakultete?

Kolegom in ┼ítudentom Ekonomsko-poslovne fakultete bi definitivno svetovala, da izkoristijo vse ponujene mo┼żnosti in prilo┼żnosti s strani fakultete in predvsem na┼íe smeri E-poslovanja, da se udele┼żijo raznih projektov, nadgradijo svoje obstoje─Źe znanje s predavanji gostujo─Źih predavateljev, ter, da se tudi potrudijo in naredijo kak┼íen certifikat, saj jim bo vse to v prihodnosti pri iskanju zaposlitve precej pomagalo.Pove┼żite se z nami preko: Facebook, Instagram in LinkedIn ali obi┼í─Źite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.

Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje


  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon