top of page
  • saracokan1

Avalon Korpar (prej Ivanuša), magistra e-poslovanja - dobitnica Rektorjeve nagrade za leto 2020🏆

Updated: Dec 19, 2022


S ponosom vam predstavljamo Avalon Korpar (Ivanuša), mag. ekon. in posl. ved, dobitnico Rektorjeve nagrade za leto 2020 za najboljši študijski uspeh na Ekonomsko–poslovni fakulteti v Mariboru. V času študija je Avalon pokazala visoko stopnjo samostojnosti, strokovne radovednosti in zavzetosti za študij, še posebno na področju njene študijske usmeritve e-poslovanje, na kateri je nadaljevala svoj magistrski študij in se izkazala z izjemno uspešnostjo in učinkovitostjo študija, saj je vse predmete opravila že v prvem pristopu. Širino in poglobljenost njenega pristopa k študiju odraža njena povprečna ocena 9,91, ki jo je dosegla pri celotnem študiju.

Tekom študija je Avalon aktivno sodelovala pri raznih aktivnostih na Katedri za e-poslovanje, prav tako je pridobila veliko certifikatov s področja rešitev Microsoft Dynamics NAV in Microsoft Dynamics CRM, SAP ter SalesForce in vseh orodij iz družine Microsoft Office. Pridobila je tudi naziv Microsoft Student Partner, saj je sodelovala pri pisanju uporabniških navodil za Microsoftov pripomoček Access ter vodila delavnice in tako delila svoje znanje naprej med ostale študente Ekonomsko-poslovne fakultete. Njena zagnanost se je odražala tudi v poslovnem okolju, kjer je izkušnje pridobivala že v družinskem podjetju, proti koncu študija je dobila priložnost tudi kot svetovalka rešitev ERP v podjetju BE-terna d.o.o., nato je kot svetovalka in uvajalka programske opreme bila redno zaposlena v podjetju Business Solutions d.o.o.. Sedaj je zaposlena v podjetju Intera d.o.o. kot Customer Success Specialist.


V intervjuju spodaj si lahko preberete vtise, ki jih je Avalon z nami delila o svojem študijskem času in vstopu v poslovni svet.

 

1. Pred kratkim ste prejeli Rektorjevo nagrado za najboljše študijske uspehe študentov Univerze v Mariboru za leto 2020. Kaj vam prejeta nagrada pomeni?

Prejeta Rektorjeva nagrada za najboljše študijske uspehe študentov Univerze v Mariboru me je popolnoma presenetila, saj je iskreno nisem pričakovala, vendar pa mi po drugi strani daje potrdilo, da se je »trdo delo« in učenje čez vsa leta študija izplačalo, saj si s tem nisem pridobila le dobrih možnosti za zaposlitev in začetek kariere, temveč je to tudi pripomoglo k moji osebni rasti tekom študija.

»Vedela sem, da mi bo pridobljeno znanje iz smeri e-poslovanje koristilo tudi v prihodnosti.«

2. Uspešno ste zaključili dodiplomski in podiplomski študij e-poslovanja na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Kje ste izvedeli za študij e-poslovanja na EPF in kaj je privedlo do tega, da ste se v 1. letniku odločili za omenjen študij?

Če sem čisto iskrena, o študiju na smeri E-poslovanje nisem niti približno razmišljala, ko sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno Fakulteto. Ideja, kam se usmeriti v drugem letniku se mi je zdela preprosta – to bo definitivno smer Podjetništvo, saj me je ideja o ustanovitvi lastnega podjetja vedno interesirala. Vendar me je predmet Osnove poslovne informatike v 1. letniku čisto prevzel, lahko bi rekla, da je to bil edini predmet, kjer smo delali nekaj praktičnega. Vsak teden sem komaj čakala na 1-2 uri vaj, da sem lahko »vsrkavala« nova znanja o Excelu, Wordu, PowerPointu, itd., tako, da sem hitro spremenila svoje mnenje glede usmeritve, saj so me predmeti povezani z informatiko resnično veselili in vedela sem, da mi bo pridobljeno znanje iz smeri e-poslovanje koristilo tudi v prihodnosti.


3. Kaj bi želeli sporočiti tistim, ki se trenutno odločajo o nadaljnjem študiju?

Vsekakor izkoristite ponujeno priložnost. Vlaganje časa, energije in truda v študij je pravzaprav tudi naložba v lastno prihodnost, naložba v odprtje marsikatere karierne poti, ki pa je zagotovo na koncu nihče ne obžaluje.


4. Navedite tri stvari, ki vam takoj padejo na misel, ko slišite besedno zvezo »študij e-poslovanja«, ter na kratko napišite zakaj ste izbrali ravno te.

1. Microsoft Dynamics NAV: ogromno praktičnih vaj, ki so me seznanile z orodjem Microsoft Dynamics NAV in njegovim delovanjem, saj gre za eno izmed najpogosteje uporabljenih informacijskih rešitev med podjetji, s katerim si le ta pomagajo pri svojem poslovanju.

2. Certifikati: možnost pridobivanja številnih certifikatov s strani Microsofta, Salesforce-a ter SAP-ja.

3. Odlični profesorji in asistenti: s katerimi je bilo enostavno sodelovati in komunicirati tekom študija. Prav tako pa mi je bila tudi všeč njihova iskrena iniciativa, da bi študentje od študija odnesli res veliko praktičnega znanja.

»Moja prednost pri zaposlitvi je bila ta, da sem imela praktične izkušnje s poznavanjem programa Microsoft Dynamics NAV, pritegnili pa so jih tudi moji številni certifikati s strani Microsofta, kar jim je dalo vedeti, da poznam Microsoftove pripomočke in, da se znam v njih orientirati, jih uporabljati.«

5. Opišite kako je potekala vaša karierna pot.

Moja karierna pot se je začela v zadnjem letniku magisterija, ko me je podjetje BE-terna d.o.o. (takratna Adacta d. o. o.) našlo in kontaktiralo preko LinkedIn-a, če bi bila zainteresirana za delo pri njih. Seveda sem priložnost takoj zagrabila, saj nam je BE-terna bila predstavljena s strani fakultete kot izredno zanimivo podjetje, kjer lahko pričneš graditi svojo kariero, sploh z znanjem, ki smo ga pridobili na naši usmeritvi. Na BE-terni sem na delovnem mestu aplikacijske svetovalke (angl. Application Consultant) bila pol leta zaposlena kot študentka, nato so mi ponudili redno zaposlitev. Bila sem del implementacijske ekipe, pri čemer sem imela možnost sodelovati pri implementaciji najnovejše verzije programa Microsoft Dynamics 365 Business Central v podjetje Mebor d.o.o. Kasneje sem se pridružila tudi ekipi za podporo, kjer sem vsakodnevno reševala najrazličnejše naloge strank, v praktično vseh verzijah programa (3.6, 4.0, 5.0., 2009 R2, 2013-2018 in Business Central). Ker je moje delo zahtevalo ogromno prevoženih kilometrov v Ljubljano, sem se odločila, da bom po dveh letih naredila spremembo in poiskala zaposlitev na Štajerskem koncu – imela sem srečo, da so me ravno v tem času kontaktirali tudi iz podjetja Business Solutions d.o.o., saj so ravno v Mariboru želeli odpreti novo poslovalnico in so iskali nov kader, tako svetovalce kot programerje. Priložnost za delo blizu doma se mi je zdela odlična, zato sem njihovo ponudbo tudi sprejela.


6. Trenutno ste zaposleni v podjetju Business Solutions d.o.o. na delovnem mestu Svetovalka in uvajalka programske opreme. Ali menite, da vam znanje, ki ste ga pridobili tekom študija pomaga pri opravljanju vsakodnevnih delovnih nalog v podjetju?

Definitivno. Najbolj je seveda pomagalo to, da smo imeli v času študija veliko praktičnih vaj, kjer smo se spoznali z različnimi informacijskimi rešitvami tako podjetja SAP, kot tudi podjetja Microsoft in se naučili kako delujejo podjetja, kakšni procesi so v ozadju – koliko podatkov dejansko dnevno procesira eno samo podjetje, da lahko normalno posluje.

»Študentom Ekonomsko-poslovne fakultete bi definitivno svetovala, da izkoristijo vse ponujene možnosti in priložnosti s strani fakultete in predvsem naše smeri E-poslovanje, da se udeležijo raznih projektov, nadgradijo svoje obstoječe znanje s predavanji gostujočih predavateljev, ter, da se tudi potrudijo in naredijo kakšen certifikat, saj jim bo vse to v prihodnosti pri iskanju zaposlitve precej pomagalo.«

7. Ali menite, da ste z znanjem, ki ste ga pridobili tekom študija konkurirali pred ostalimi kandidati in si tako povečali možnost za zaposlitev v podjetju?

Seveda, predvsem zaradi pridobljenega praktičnega znanja na fakulteti – kar je bilo tudi interesantno mojemu prvemu delodajalcu. Veliko lažje dobiš zaposlitev, če že imaš določena znanja, ki jih to podjetje išče pri novih zaposlenih, še preden dejansko začneš delati za podjetje. Moja prednost tukaj je bila ta, da sem imela praktične izkušnje s poznavanjem rešitve Microsoft Dynamics NAV, pritegnili pa so jih tudi moji številni certifikati s strani Microsofta, kar jim je dalo vedeti, da poznam Microsoftove pripomočke in, da se znam v njih orientirati, jih uporabljati.


8. Kakšni so vaši cilji za prihodnost?

Trenutno na delovnem mestu svetovalke je cilj sodelovati na čim več projektih in tako pridobiti čim več znanja o delovnih procesih v podjetjih. Prav tako pa je tudi nekako že cel čas tiha želja ustanoviti svoje lastno podjetje (tudi na tem področju že nekaj ustvarjamo).


9. Kaj bi kot zelo uspešna študentka, diplomantka in dobitnica Rektorjeve nagrade svetovali vašim kolegom, študentom Ekonomsko-poslovne fakultete?

Kolegom in študentom Ekonomsko-poslovne fakultete bi definitivno svetovala, da izkoristijo vse ponujene možnosti in priložnosti s strani fakultete in predvsem naše smeri E-poslovanja, da se udeležijo raznih projektov, nadgradijo svoje obstoječe znanje s predavanji gostujočih predavateljev, ter, da se tudi potrudijo in naredijo kakšen certifikat, saj jim bo vse to v prihodnosti pri iskanju zaposlitve precej pomagalo.



Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.





Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje


bottom of page