top of page
  • cokansara

Dobitnica Rektorjeve nagrade za leto 2022 je magistrantka e-poslovanja - Melisa Benkovič

Z najboljšim študijskim uspehom na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru se tokrat lahko pohvali Melisa Benkovič, mag. ekon. in posl. ved, ki je dobitnica Rektorjeve nagrade za leto 2022 in hkrati že tretja dobitnica, ki je študij več kot uspešno zaključila na usmeritvah E-poslovanja.

Melisa, ki je trenutno zaposlena v podjetju Informatika d.o.o. kot poslovni analitik, je v času študija pokazala visoko stopnjo strokovne radovednosti in zavzetosti za študij, pridobila je razne certifikate znanja za programske rešitve (Microsoft Visio, Microsoft Project, Microsoft SureStep), Microsoft Marketing with Purpose in naziv Business Administration Specialist podjetja Salesforce. Ob rednem študijskem delu (na prvi in drugi stopnji) je aktivno sodelovala v mednarodnem projektu Spationomy 1.0 in Spationomy 2.0, prav tako je sodelovala tudi v Microsoftovem programu Microsoft Learn Student Ambassador (MSA), nakar jo je Microsoft prepoznal kot samoinciativno, vedoželjno, komunikativno in perspektivno študentko, ter ji kot edini v Sloveniji podelil naziv Microsoft Student Ambassadors Digital Lead za Slovenijo. V času podiplomskega študija, je Melisa v soavtorstvu objavila tudi poglavje z naslovom »Analiza in primerjava Open Source programske opreme, temelječe na umetni inteligenci« v znanstveni monografiji z naslovom Informatizacija poslovanja. Njeno magistrsko delo z naslovom »Nadgradnja ERP sistema Microsoft Dynamics AX 2012 R3 na ERP sistem Microsoft D365 Finance v podjetju X«, ki je bilo ocenjeno z oceno 10, pa ima pomembno aplikativno vrednost in lahko služi kot študija primera pri nadgradnjah v podjetjih. Širino in poglobljenost njenega pristopa k študiju odraža njena povprečna ocena 9,91, ki jo je dosegla skozi celoten študij.


Melisi čestitamo ob prejemu Rektorjeve nagrade in ji želimo še veliko uspehov na poslovnem področju!


Vtise o študiju, zakaj se je odločila za študij e-poslovanja, ter kaj je tisto, kar jo motivira, nam je Melisa zaupala v intervjuju. Vabljeni k branju.


Rektorjevo nagrado sta dobila tudi:

- leta 2015 Miha Biruš (intervju), ki po končanem študiju z nami aktivno sodeluje kot gostujoči strokovnjak.

- leta 2020 Avalon Korpar (prej Ivanuša) (intervju).



Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.




Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje



bottom of page