top of page
  • saracokan1

Študenti e-poslovanja na mednarodnem projektu Spationomy 2.0 💡🧠💻

📢Na Katedri za e-poslovanje ponovno sodelujemo na mednarodnem multidisciplinarnem projektu Spationomy 2.0, na Češkem, v katerega se vključujejo tudi naši študenti e-poslovanja.


V projektu skupaj z Univerzo v Mariboru, sodelujejo še 4 visokošolske organizacije: MVSO – Moravian Business College Olomouc – prijavitelj, Češka republika, Ruhr-University Bochum – partner, Nemčija, Palacky University Olomouc – partner, Češka republika in Utrecht University, Nizozemska. 💻

💡 Namen projekta Spationomy je, da si študentje pridobijo interdisciplinarna znanja s področja geoinformatike (vizualizacije podatkov na različnih mapah), ki jih potem utrdijo skozi simulacijsko igro. Delo na projektu obsega virtualne učne ure, pripravo študentskih projektov pod mentorstvom, poletno šolo, skupinsko delo v mednarodnih ekipah in predstavitve spoznanj in rešitev.


💡 V letošnjem letu 2021 so študentje e-poslovanja ponovno sodelovali pri projektu Spationomy 2.0, ki je potekal virtualno, na katerem so študentje iz Nemčije in Slovenije predstavile svoje projekte. Iz Ekonomsko-poslovne fakultete sta sodelovali 2 skupini študentov, ki sta predstavili svoje projekte 28. januarja 2021:

  • Študenti dodiplomskega študija smeri E-poslovanje (Anej, Luka in Živa): v sklopu projektne naloge so predstavili zeleno informatiko na področju transporta, ter ugotavljali značilnosti zelene IT infrastrukture.

  • Študenti podiplomskega študija smeri Management informatike in e-poslovanje (Alja, Melisa in Saša): so v sklopu projektne naloge preučevale proces prehajanja iz navadnega v brezpapirno poslovanje s pomočjo uporabe sistema za upravljanje dokumentov (angl. Document Management System) in v zaključku ugotovile, da lahko podjetja z implementacijo sistema za upravljanje dokumentov dosežejo prihranke pri stroških.

👏🏻 Vsem sodelujočim na projektu Spationomy 2.0 iskreno čestitamo za uspešno predstavitev projektnih nalog, ki so nastale v sklopu projekta! 👏🏻


🧠 Projekt Spationomy za študente predstavlja izjemno priložnost za pridobivanje novih interdisciplinarnih znanj, novih poznanstev, utrjevanja znanja angleščine in pridobitev potrdil, kot dobrodošlo prilogo življenjepisom. Več o projektu lahko preberete na uradnem spletnem mestu.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.
Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

65 views0 comments

Comments


bottom of page