top of page
  • zdenkodezelak

Poletna šola Spationomy 2.0 v Bochumu

Katedra za e-poslovanje z EPF UM sodeluje v mednarodnem projektu Spationomy 2.0 skupaj z še štirimi univerzami: MVSO (Češka), Palacky University Olamuc (Češka), Ruhr Universitat Bochum (Nemčija) in Utrecht University (Nizozemska).


Projekt je sestavljen iz treh krogov, kjer v vsakem krogu sodeluje po 6 študentov iz vsake sodelujoče univerze. Vsak krog je sestavljen iz dveh delov (1) virtualno izobraževanje (Virtual Education) in (2) poletne šole (Summer school). V okviru poletne šole se študentje vidijo osebno in izmenjajo svoje izkušnje. Predvideni cilji so, da se sodelujoči študentje spoznajo s tremi glavnimi področji projekta – geoinformatika/geografija, ekonomija/poslovne vede ter študije in raziskave iger ter pridobijo znanje, da najdejo skupen (strokovni) jezik, ki bo pospešil sodelovanje in skupinsko delo. Poleg tega spoznavajo različne kulture, pridobivajo mehke veščine. V okviru poletne šole bodo odigrali simulacijsko igro s prvega projekta Spationomy in nato bodo v mešanih mednarodnih skupinah poskušali preoblikovati študentske tematske projekte v kroge prostorskih ekonomskih (t.i. spationomy) iger.

Na projekt sem se prijavil, ker sem na začetku moje študentske poti in si želim čimprej pridobiti mednarodne ekonomske izkušnje, ki bi mi zelo pomagale v prihodnosti pri iskanju zaposlitve. Projekt me je tudi pritegnil, ker smo na projektu študentje različnih narodnosti in smeri študija, saj tako lahko med seboj izmenjujemo izkušnje, ideje in se učimo drug od drugega. Na projektu mi je precej v redu, saj nadgrajujem znanje angleščine, širim moje ekonomsko znanje preko simulacijskih iger, ki po mojem mnenju vsebujejo več ekonomskih podatkov, ki so pomembne za zmago. Koncept projekta je precej zanimiv in poučen (Basri Ganiu, študent 2. letnika e-poslovanja).
Na projekt sem se prijavil z namenom, da pridobim nova znanja na področju ekonomije. Ker je projekt mednaroden, je dodaten bonus tudi, da izpopolnjujem znanje angleškega in nemškega jezika. Velik poudarek je na skupinkem delu, ob tem pridobivam tudi znanja o igrifikaciji, ter meni osebno bolj zanimivo znanje o uporabi programa GIS. Menim, da na projektu pridobivam znanje tudi o tem kako boljše predstavljati ideje in prepričati občinstvo. Način pridobivanja znanja in hkrati ustvarjanja simulacijskih iger se mi zdi zelo koristen, ob tem pa se seveda tudi zabavamo v skupini ter zato čas hitro mine. Udeležba na projektu se mi zdi odlična ideja (Miha Kožič, študent 2. letnika e-poslovanja).

Drugi krog poletne šole poteka v Bochumu v Nemčiji od 4. maja 2022 do 11. maja 2022, kjer sodeluje tudi šest naših študentov. Utrinke s poletne šole lahko spremljate na našem Facebook kanalu.

Na projekt sem se prijavil saj sem videl dobro priložnost za pridobivanje novih izkušenj ter vezi z ljudmi iz tujih držav. V sklopu projekta sem lahko razširil svoje znanje ter dobil vpogled v druga področja kot na primer geološko mapiranje ter načrtovanje iger. Všeč mi je bilo tudi, da je projekt zelo usmerjen v skupinsko sodelovanje ter razmišljanje izven okvirjev. Vse skupaj se mi zdi dobra izkušnja z zelo pozitivnim izidom za sodelujoče (Maks Slemenik, študent 2. letnika e-poslovanja).

Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.


Katedra za e-poslovanje

bottom of page