top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Reportaža dogodka: Zakaj mora vsak študent ekonomije vedeti kaj pomeni kratica SAP?


V ponedeljek, 4. decembra 2023 je potekal tradicionalni dogodek »Zakaj mora vsak študent ekonomije vedeti kaj pomeni kratica SAP?«, ki je bil organiziran s strani Katedre za e-poslovanje v okviru aktivnosti združenja SAP University Alliances in v sodelovanju s podjetjem SAP Slovenija.


Na dogodku je ga. Nataša Rojec Spindler (SAP Partner Solution Adoption Manager CEE) iz podjetja SAP Slovenija predstavila podjetje SAP in rešitev SAP S/4HANA. Pri tem je poudarila pomen poznavanja rešitve SAP za uspešne karierne možnosti za študente ekonomije. Izpostavila je tudi pomembnost vključevanja trajnostnega razvoja podjetja (angl. Sustainability Management) pri razvoju in načrtovanju rešitev ERP, ki se selijo »v oblak« (angl. Cloud Solutions) - t.i. oblačnih rešitev ERP in se pojavljajo tudi v mobilni obliki (angl. Mobile ERP).


Na dogodku smo tistim študentom, ki so uspešno zaključili izobraževanje o rešitvi SAP in opravili predmet »Uvajanje celovitih informacijskih rešitev« (2. letnik UN) v preteklem študijskem letu, podelili tudi certifikate »SAP Introduction Training in the GBI Model Company«. Pridobljen certifikat omogoča hitrejšo in lažjo zaposlitev diplomantov usmeritve E-poslovanje (un) in Management informatike in e-poslovanja (mag).



Poznavanje področja rešitev ERP in v okviru tega tudi rešitev SAP so pomembna za uspešno karierno pot, kar dokazujejo številni diplomanti in magistranti usmeritev E-poslovanja (un, mag), ki trenutno zasedajo pomembna delovna mesta tako v Sloveniji, kot tudi v tujini. Breda Lever - Country Procurement Manager at Novartis, Petra Trafela - LDC Solution Design Manager Supply Planning at Novartis (Nemčija), Nino Antonin Polajner - SAP Consultant at Leder & Schuh AG (Avstrija), Jan Breznar - Enterprise Resources Planning SAP Specialist at CETIS d.d. Njihove izjave glede študija na usmeritvi E-poslovanje (un) in Management informatike in e-poslovanja (mag) lahko preberete tukaj.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.






Katedra za e-poslovanje

334 views0 comments
bottom of page