top of page
  • saracokan1

Reportaža dogodka: Trendi in kariera na področju poslovnih informacijskih rešitev Microsoft Dynamics

V ponedeljek, 9. januarja 2023 je na Ekonomsko-poslovni fakulteti potekal tradicionalni dogodek »Trendi in kariera na področju poslovnih informacijskih rešitev Microsoft Dynamics«, organiziran s strani Katedre za e-poslovanje in v sodelovanju s podjetjem Microsoft Slovenija in njihovima partnerskima podjetjema BE-terna in Business Solutions.

Kot prvi gostujoči predavatelj na dogodku se je predstavil g. Denis Škorc (Client Executive) iz podjetja Microsoft Slovenija, ki je hkrati alumni član študija e-poslovanja (uspešno je končal tako dodiplomski kot tudi podiplomski študij e-poslovanja). Študentom je predaval o digitalni transformaciji, ter jim predstavil novosti in trende na področju informacijskih rešitev Microsoft Dynamics. Izpostavil je tudi, zakaj je dobro izbrati študij e-poslovanja, saj je osebno na študiju pridobil veliko uporabnega znanja, ki mu je pomagalo pri karieri (več o začetkih njegove karierne poti si lahko preberete v Denisovi zgodbi). Predstavil je tudi zaposlitvene možnosti v podjetju Microsoft.


Predavanje sta nadaljevala ga. Iza Furlan (kadrovski oddelek) in g. Rok Žganjar (aplikacijski svetovalec v NAV & BC) iz podjetja BE-terna. Študentom sta predstavila podjetje BE-terna in njihovo ponudbo, ter organiziranost. Povedala sta, da podjetje BE-terna šteje kar 1110 zaposlenih, da se nahajajo na 28 različnih lokacijah v 10 različnih državah, izvedli so že 2900 uspešnih projektov in štejejo kar 1650 zadovoljnih strank. S pridružitvijo Pipolu, ki je del Telefonice Tech, širijo svoja znanja na področju rešitev Dynamics 365 v več kot 85 državah po svetu. Študentom sta pojasnila, kdo je aplikacijski svetovalec, ter kakšno funkcijo opravlja v podjetju, ter na koncu predstavila tudi možnosti zaposlitve, ter kaj spada v "paket" zaposlitve v podjetju BE-terna.

Sledilo je predavanje, ki so ga vodili gostujoči strokovnjaki iz podjetja Business Solutions - g. Mirko Draškovič (enota Maribor), ga. Marjetka Hostnik (enota Celje) in g. Teo Toplak (enota MB). Podjetje Business Solutions je vodilni ponudnik poslovnih informacijskih rešitev Microsoft v regiji - pokrivajo celotno regijo: Nova Gorica, Ljubljana, Maribor, Celje, Zagreb (hr) in Beograd (srb). Z njihovimi informacijskimi rešitvami lahko v celoti podprejo vse poslovne procese v podjetju.

Ga. Marjetka Hostnik je študentom predstavila področja delovanja podjetja Business Solutions, ter izpostavila razloge, zakaj se zaposliti oz. začeti kariero znotraj področja rešitev Microsoft Dynamics. Ob koncu je sledil tudi pogovor z g. Teom Toplakom, našim študentom podiplomskega študija e-poslovanja, ki je povedal, kako je potekalo njegovo delo, ko je pričel v podjetju delati kot študent, ter kako je videti njegov dan sedaj, ko je v podjetju redno zaposlen. Izpostavil je, da je imel vseskozi veliko podporo s strani podjetja in mentorjev, tako da je usklajevanje delovnih in študijskih obveznosti na ta način veliko lažje.


Kot zadnji gost se je predstavil g. Damir Battisti iz podjetja Adecco. Podjetje Adecco H.R. kadrovsko svetovanje d.o.o. je del velike mednarodne skupine Adecco Group AG, vodilnega svetovnega podjetja za upravljanje storitev na področju zaposlovanja in upravljanja s človeškimi viri, ki je na slovenskem trgu prisoten od leta 2000.

S široko mrežo lokalnih poslovalnic po vsej Sloveniji, z najboljšimi tehnološkimi rešitvami, z nenehnim nadgrajevanjem in uvajanjem novih storitev v njihovem podjetju, zagotavljajo izbor najustreznejših kandidatov za vse vrste del. G. Battisti je študentom predstavil zaposlitvene priložnosti na področju poslovne informatike in e-poslovanja v Sloveniji in v svetu. Svetoval jim je, naj si v življenju upajo, naj izstopajo, naj se prijavljajo na razpise za delo, saj bodo le tako opaženi in bodo našli zaposlitev, ki jim bo ustrezala in katero bodo z veseljem opravljali. Poudaril je, da na trgu delovne sile vlada veliko pomanjkanje kadrov z znanji poslovne informatike in e-poslovanja, ter da z veseljem čaka nove generacije diplomantov, ki bodo pomagale zapolniti vrzel.


Na dogodku smo študentom usmeritve E-poslovanje podelili tudi certifikate o poznavanju rešitve Microsoft Dynamics NAV in rešitve Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement, ki jih izdajamo v sodelovanju s podjetjem Microsoft Slovenija. Certifikati potrjujejo pridobljena znanja s področja rešitev Dynamics, ki jih študenti pridobijo v okviru smernih predmetov dodiplomskega študija e-poslovanja.


Vsem prejemnikom certifikatov čestitamo!

Ob zaključku dogodka je študente nagovoril tudi predstojnik Katedre za e-poslovanje, dr. Samo Bobek, ki je povzel celoten dogodek, ter ob koncu dodal še nekaj zaključnih misli.



Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.




Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje


bottom of page