top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Nova znanstvena objava: Business IT Alignment Impact on Corporate Sustainability

Pomemben del delovanja Katedre za e-poslovanje je tudi znanstveno raziskovanje, kjer profesorji in študenti na vseh nivojih študija raziskujejo različne vidike e-poslovanja in poslovne informatike.

S ponosom sporočamo, da je v ugledni znanstveni reviji Sustainability izšel nov članek, ki so ga v soavtorstvu objavili doktorski študent mag. Uroš Zabukovšek, njegov mentor dr. Samo Bobek in somentorica dr. Polona Tominc, z naslovom »Business IT Alignment Impact on Corporate Sustainability«.

Usklajevanje poslovanja podjetij in informacijskih tehnologij (Business–IT alignment (BITA)) je postalo ključno za učinkovito organizacijsko upravljanje v okoliščinah globalne ekonomije. Ta članek raziskuje odnos med BITA in korporativno trajnostjo ter raziskuje, kako lahko podjetja izkoristijo BITA za trajnostno rast in razvoj.



Na podlagi kvantitativnih in kvalitativnih rezultatov raziskav so avtorji potrdili, da BITA močno vpliva na korporativno trajnost. Rezultati tudi potrjujejo, da ni univerzalnega pristopa k BITA in njegovemu vplivu na korporativno trajnost. Organizacije se morajo enako osredotočiti na vse dejavnike BITA, da bi dosegle boljše ravni BITA in zagotovile njen vpliv na korporativno trajnost.


Celoten članek je dostopen preko povezave na uradnem spletnem mestu revije Sustainability, kjer si ga lahko tudi prenesete v digitalni obliki.


Avtorjem iskreno čestitamo ob izidu članka!


Želiš biti obveščen-a o aktualnih novičkah na usmeritvah e-poslovanja (un, mag)? Potem se poveži z nami na Facebooku, LinkedInu in Instagramu ter obišči spletno mesto katedre.




Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

bottom of page