top of page
  • saracokan1

Člana katedre za e-poslovanje izvedla delavnico: Predstavitev orodij za spletno anketiranje

V tem tednu sta člana Katedre za e-poslovanje, izr. prof. dr. Simona Sternad Zabukovšek in pred. mag. Zdenko Deželak v okviru programa Izpopolni UM pripravila in izvedla delavnico za zaposlene in za študente UM, na temo Predstavitev orodij za spletno anketiranje: MS Forms in 1KA.

Ker se pri pedagoškem in raziskovalnem delu pogosto srečujemo s potrebo po zbiranju podatkov preko spletnega anketiranja, sta izvajalca delavnice v ta namen predstavila dve orodji, MS Forms in 1KA, ki nudita izdelavo anketnih vprašalnikov, spletnih obrazcev in izdelavo preskusa znanja, ter sta zaposlenim na Univerzi v Mariboru na voljo brezplačno.


Skozi delavnico so bile pojasnjene značilnosti okolja MS Forms in 1KA-e, podrobneje je bil predstavljen uporabniški vmesnik, skupaj z udeleženci pa so izdelali tudi vprašalnik s pogostimi tipi vprašanji (kot na primer Izbira lestvice, …). Preko ustvarjenega anketnega vprašalnika so zbirali podatke, jih pregledali in analizirali, ter si ogledali, katere možnosti izvoza podatkov so na voljo (na primer izvoz podatkov v MS Excel). Predstavljene so bile tudi nastavitve skupne rabe izdelanega vprašalnika, ter splošne nastavitve (na primer dodeljevanje pravic dostopa oz. urejanja vprašalnika, …), predavatelja pa sta predstavila tudi možnosti uporabe orodij kot način ocenjevanja in preverjanja znanja v pedagoškem procesu.


Podrobnosti vsebine delavnice si lahko ogledate v gradivu delavnice, utrinke delavnice, izvedene preko MS Teams pa v galeriji slik spodaj.


Tovrstne delavnice so odlična priložnost za osvežitev in nadgradnjo spretnosti in znanj aktualnih vsebin, ki pripomorejo h kakovostni izvedbi pedagoškega procesa in raziskovalnega dela. Veseli nas, da so katedra za e-poslovanje in njeni člani tudi v širšem okolju prepoznani kot kompetentni nosilci in podajalci aktualnih znanj s širšega področja informacijskih tehnologij.

Želiš biti obveščen-a o aktualnih novičkah na usmeritvah e-poslovanja (un, mag)? Potem se poveži z nami na Facebooku, LinkedInu in Instagramu ter obišči spletno mesto katedre.




Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje


bottom of page