top of page
  • saracokan1

97 milijonov novih delovnih mest povezanih z e-poslovanjem💡💻

💡Kateri so poklici prihodnosti?

💡Je umetna inteligenca res ena največjih groženj človeštva?

💡Bodo naši nasledniki na svetovnem trgu delovne sile sploh lahko konkurenčni?


To so vprašanja, ki so vedno večja skrb, sploh v tem koronačasu, vsakega izmed nas.

Če bi o tem povprašali ga. Barbaro Domicelj, generalno direktorico Microsofta Slovenija, bi nas kaj hitro spomnila, da nas je zgodovina naučila, da je tehnološki razvoj še vedno prinesel pozitiven učinek na trg dela in da potreba po človeškem delu še ni izginila.


"Opremiti se moramo s širokim krogom novih znanj, kar bo omogočilo napredek družbe in dvig ravni izobraženosti, kjer je še vedno za akademski rezultat posameznika ključno obvladovanje socialnih in čustvenih veščin." - Barbara Domicelj, generalna direktorica Microsofta Slovenije

Medtem, ko svetovni gospodarski forum ocenjuje, da bo do leta 2025 zaradi tehnološkega napredka in novih delitev dela nastalo kar 97 milijonov novih delovnih mest, ostajajo pri Microsoftu še bolj optimistični in napovedujejo kar 149 milijonov novih delovnih mest, povezanih s tehnologijo. Iskani naj bi bili poklici na področju razvoja programske opreme, podatkovne analitike, kibernetske in informacijske varnosti, varovanja zasebnosti, digitalne preobrazbe, izpostavili pa so dela za analizo in razumevanje podatkov, delo z umetno inteligenco, robotiko, internet, razvijanje programske opreme in aplikacij.

Vabimo vas k branju celotnega članka, ki je dostopen na spletnem portalu časopisa Večer.



Poveži se z nami preko: Facebook, Instagram in LinkedIn ali obišči spletno mesto Katedre za e-poslovanje.




Katedra za e-poslovanje

bottom of page