top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Uspešno izvedena delavnica Power Platform Fundamentals

Pretekli teden smo na Katedri za e-poslovanje v sodelovanjem z Microsoft Slovenija in njihovim partnerjem Span uspešno izpeljali celodnevno delavnico Power Platform Fundamentals. Delavnice se je udeležilo preko 90 študentov, ki so prepoznali dodano vrednost v poznavanju najsodobnejših tehnologij in orodij, ki jih podjetja uporabljajo vse več.


Power Platform predstavlja nabor zelo zmogljivih aplikacij, ki omogočajo:

  • avtomatizacijo procesov (Power Automate),

  • izdelavo poslovnih aplikacij (Power Apps),

  • obdelavo podatkov (Power BI), ter

  • ustvarjanje virtualnih agentov - botov (Power Virtual Agents).


Na študiju e-poslovanja na vseh ravneh poudarjamo pomen pridobivanja dodatnih znanj in certifikatov tekom študija, saj na ta način študenti dokažejo samoiniciativnost in željo po učenju. Vsebina delavnice je usklajena z zahtevami za opravljanje mednarodnega certificiranja Microsoft certified: Power Platform Fundamentals.


Univerza v Mariboru je članica programa Microsoft Learn, ki študentom ponuja možnost dodatnih izobraževanj, virov za učenje, pripravo in brezplačno pridobitev certifikatov.


Vsi udeleženci delavnice, ki bi želeli narediti še naslednji korak in pridobiti mednarodni certifikat iz vsebin Power Platform Fundamentals, se morate prijaviti v program Microsoft Learn, ter ustvariti profil. Več o postopku in koraki so opisani v eni od preteklih objav (Prijava v program Microsoft Learn in možnost brezplačnega certificiranja).

Tudi v prihodnje se bodo skupaj s partnerskimi podjetji trudili ponujati aktualne vsebine in dodatne možnosti certificiranja študentom e-poslovanja. S tovrstnimi znanji boste konkurenčnejši pri iskanju dela in zaposlitve.



Želiš biti obveščen o aktualnih novičkah in dogodkih na usmeritvah e-poslovanja (un, mag)? Potem se poveži z nami na Facebooku, LinkedInu, Instagramu in Twitterju ter obišči spletno mesto Katedre za e-poslovanje.





Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

bottom of page