top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: ITIL in informacijska varnost (g. Rok Sajovic)

V ponedeljek, 24. aprila je na Katedri za e-poslovanje v okviru predmeta Management informatike (mag) gostoval g. Rok Sajovic iz podjetja ITSM Center, ki je študentom predstavil tematike ITIL, digitalna transformacija in informacijske varnosti.


G. Sajovic, direktor podjetja je študentom najprej predstavil podjetje ITSM Center, ki se ukvarja z upravljanjem IT storitev (angl. IT Service Management), vodenje projektov, upravljanje informacijske varnosti in digitalne transformacije. Podjetje deluje v več kot 20 različnih državah po vsem svetu in sodeluje z več kot 200 podjetij iz različnih panog.

Nato je sledilo predavanje o ITIL, ki predstavlja niz podrobnih praks upravljanja IT storitev in se osredotoča na usklajevanje IT storitev s poslovnimi potrebami podjetja. Poleg tega je g. Sajovic govoril tudi o digitalni transformaciji, ter pojasnil razliko med digitizacijo, digitalizacijo in digitalno transformacijo. V zadnjem delu svojega predavanja je govoril o pomembnosti informacijske varnost v današnjem času.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.

Lep pozdrav, Katedra za e-poslovanje

Comments


bottom of page