top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: Kritični dejavniki uspeha uvedbe ERP rešitev (mag. Čop, Hermes d.o.o.)

Updated: Feb 17, 2023

V decembru smo na predavanja smernih predmetov Celovite informacijske rešitve (UN) in Poslovne informacijske rešitve (MAG) povabili gostujočega predavatelja mag. Gorana Čopa, direktorja podjetja Hermes d.o.o., ki je hkrati tudi nosilec naziva gostujoči strokovnjak, ki ga podeljuje senat Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru.


mag. Čop je v svoji bogati karieri pridobival izkušnje v različnih vlogah - kot stranka, ki išče in uvaja rešitev ERP, nato kot ponudnik in uvajalec tovrstnih rešitev, ter kot direktor različnih poslovnih subjektov. Zadnjih nekaj let deluje v vlogi direktorja podjetja Hermes d.o.o., ki je na trgu sicer prisotno že od leta 1992, v zadnjih letih pa se osredotoča na ponudbo platforme Odoo, ki predstavlja naslednjo generacijo poslovne programske opreme.V okviru izvedenih predavanj je bil poudarek na kritičnih dejavnikih uspeha uvedbe ERP rešitev. Na praktičnih primerih so študenti slišali o posebnostih in značilnostih izbire in uvajanja različnih ERP rešitev, o izzivih procesa uvajanja in o ključnih dejavnikih, ki jih skozi posamezne faze uvedbe morajo upoštevati člani projektnih timov. Dejstvo je, da redkokateri projekti ostanejo v prvotnih okvirih z vidikov obsega, časa in stroškov. Zaradi tega je pomembno, da projektni vodje uspejo nasloviti kritične dejavnike v posameznih fazah.


Večji poudarek predavanj je bila tudi predstavitev platforme Odoo, za katero je podjetje od leta 2020 tudi Gold partner v Sloveniji. Podjetje Hermes vidi v rešitvah platforme Odoo enotno platformo za obvladovanje poslovanja, ki je namenjena malim in srednje velikim podjetjem. Z več kot 7 milijoni uporabnikov po vsem svetu potrjuje sloves najhitreje rastoče poslovne informacijske rešitve na svetu.


Na Katedri za e-poslovanje smo v letošnjem študijskem letu sicer pristopili tudi združenju Odoo Academy (več o tem v blogu). Članstvo nam omogoča dostop do učnega okolja Odoo, kar je osnova za vključevanje vsebin Odoo v smerne predmete študija e-poslovanja.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.

Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

Komentáře


bottom of page