top of page
  • Writer's pictureIrena Šišovska Klančnik

Gostujoče predavanje: Uvajanje in varnost e-poslovanja (doc. dr. Rok Bojanc, ZZI)

V ponedeljek, 8. maja je na Katedri za e-poslovanje v okviru predmeta Informatizacija procesov in storitev (un) gostoval doc. dr. Rok Bojanc iz podjetja ZZI d.o.o., ki je študentom 2. letnika predstavil tematiko Uvajanje in varnost e-poslovanja.


V svoji predstavitvi je doc. dr. Bojanc pojasnil prednosti uporabe elektronskega načina poslovanja, način avtomatizacije postopkov pri procesu prodaje in procesu nabave ter pomembnosti komunikacije preko elektronskih dokumentov med kupcem in dobaviteljem. V nadaljevanju svoje predstavitve je predstavil različne komunikacijske protokole in modele za izmenjavo elektronskih dokumentov. Študenti so spoznali, kaj je to elektronska hramba dokumentov in na kakšen način se lahko elektronska hramba vključuje v druge programske rešitve in omrežja.

Proti koncu predavanja je doc. dr. Bojanc predstavil še platformo bizBox, ki je enotna platforma v oblaku za e-poslovanje in omogoča sodoben način e-poslovanja, storitve e-hrambe, digitalizacijo računov in druge napredne rešitve za povezovanje partnerjev, njihovih procesov in postopkov. V tem zadnjem delu je sledila še predstavitev uporabe e-računov v Sloveniji in Evropi (primeri, deleži podjetij, ki uporabljajo e-račune, uporaba različnih oblik računov).


Za več informacij o tem kaj se dogaja na študiju E-poslovanja (un, mag), se povežite z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.






Lep pozdrav, Katedra za e-poslovanje

24 views0 comments
bottom of page