top of page
  • saracokan1

Gostujoče predavanje: Uvajanje spletnih trgovin (mag. Jelen in g. Tili, Comtron)💻

Updated: Jan 31, 2023


Comtron

V okviru predmeta Strateški vidiki managementa e-poslovanja (MAG) sta 28.11.2022 gostovala mag. Rado Jelen (direktor PCI) in g. Iztok Tili (prodajni manager in magistrant usmeritve Management informatike in e-poslovanja) iz partnerskega podjetja Comtron.

g. Rado Jelen (Comtron)

Tematika, ki sta jo predstavila našim študentom je bila »Uvajanje spletnih trgovin«. Študentje so tekom predavanj pridobili nova znanja o načinu uvedbe trgovin na spletu, predstavila sta lastnosti in funkcionalnosti, ki jo morajo internet trgovine imeti, predstavila ključne točke uvajanja, ter tudi opomnila na pasti, torej, na kaj morajo v podjetjih biti pozorni, ko se lotijo uvajanja internet trgovine, saj se vedno več trgovanja opravlja ravno preko spleta, medtem ko se ponekod fizične trgovine že ukinjajo.

g. Iztok Tili (Comtron)

G. Iztok Tili je ob koncu predstavil še praktični primer, ki je temeljil na njihovi partnerski internet trgovini ECONO (kolesarski center), pojasnil kaj so spletne rešitve in kaj v podjetju predstavljajo, ter prikazal navezavo spletne trgovine z ERP rešitvijo. Dejstvo, ki ga je izpostavil je, da so spletne rešitve brez digitalnega marketinga dandanes zelo malo verjetne.

Na koncu predavanj so študenti imeli možnost tudi sami postaviti vprašanja gostujočima strokovnjakoma in z njima poklepetati o predstavljeni tematiki, na katera sta jim z veseljem odgovorila in podala koristne nasvete.

Mag. Rado Jelen je v tem semestru prav tako bil gost tudi pri drugih predmetih na Katedri za e-poslovanje. Pri predmetu Informacijski management (3. letnik UN) je študentom predstavil dve zanimivi tematiki: Strežniška infrastruktura in IP telefonija. Pri predmetu Strateški vidiki informatizacije poslovanja (1. letnik MAG) pa je govoril o Poslovni inteligenci (BI) pri uporabi TIC ERP. Mag. Jelen je v svojem predavanju predstavil trende na področju poslovnega poročanja. Predstavil je koncepte in tehnologije na področju poslovnega obveščanja (angl. Business intelligence) ter pojasnil primere njihove uporabe. Podjetje Comtron tovrstne tehnologije in koncepte vključuje v svoje rešitve in v celovito informacijsko rešitev, ki jo ponuja podjetjem. Mag. Jelen je podrobno analiziral funkcionalnosti in uvedbo sodobnih rešitev poslovnega poročanja in njihove prednosti za podjetja. Več v galeriji spodaj.


g. Rado Jelen (Comtron)

Comtron d.o.o. je vodilno računalniško podjetje v Sloveniji s sedežem v Mariboru. Ustanovljeno je bilo leta 1989 in se tako ponaša z zavidljivo titulo podjetja s tradicijo. Njihove dejavnosti zajemajo:

  • Inženiring, vzdrževanje in svetovanje s področja informacijskih, računalniških, omrežnih in komunikacijskih sistemov.

  • Razvoj lastnih poslovnih programskih in spletnih rešitev.

  • Prodaja računalnikov, računalniških komponent in programske opreme.

Na Katedri za e-poslovanje stremimo k temu, da poleg zanimivih predavanj, dajemo poudarek na praktičnih znanjih, kar študentom prinaša konkurenčno prednost. Ker je vedno dobro dobiti informacije iz prve roke, za naše študente vsakoletno organiziramo gostujoča predavanja v okviru smernih predmetov, kjer izkušeni strokovnjaki iz partnerskih podjetij predavajo o zanimivih tematikah in s študenti delijo svoje znanje na praktičnih primerih.





Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

bottom of page