top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: Geografski informacijski sistemi na primeru Esri ArcGIS

Ob koncu letnega semestra v študijskem letu 2022/2023, je kot zadnji gost na Katedri za e-poslovanje v okviru predmeta Management informatike (mag) gostoval g. Dragan Šević iz družbe GDi d.o.o. Študentom 1. letnika na podiplomskem študiju e-poslovanja in študentom 2. letnika na dodiplomskem študiju je predaval na temo: "Geografski informacijski sistemi na primeru Esri ArcGIS".

G. Šević je študentom najprej predstavil družbo GDi d.o.o., nato je razložil kaj je GIS (Geografski informacijski sistem) in kakšni tipi GIS podatkov obstajajo. V nadaljevanju je govoril o prostorski analitiki ter predstavil GIS platformo ArcGIS, ki jo izdeluje podjetje Esri in se uporablja za izdelavo, upravljanje, deljenje in analizo prostorskih podatkov. Študenti so imeli priložnost spoznati tudi uporabniški vmesnik programa ter različne možnosti vizualizacij, ki jih program omogoča.


Ob koncu svojega predavanja je g. Šević prikazal več možnih načinov integracij programa s poslovnimi sistemi. Kot primer iz prakse je predavatelj predstavil vpeljavo ArcGIS v podjetju Mariborski vodovod.

G. Ševiću se sodelavci Katedre za e-poslovanje iskreno zahvaljujemo za njegov čas in izvedeno predavanje.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.




Lep pozdrav, Katedra za e-poslovanje


bottom of page