top of page
  • saracokan1

Gostujoče predavanje: Optimizacija za iskalnike (g. Peter Mesarec, Seos)

Updated: Dec 22, 2022

V tem tednu smo 19.12.2022 v okviru predmeta Strateški vidiki managementa e-poslovanja (mag) gostili g. Petra Mesareca, marketinškega svetovalca in strokovnjaka za SEO (ang. Search engine optimization) v podjetju Seos in gostujočega strokovnjaka na EPF.

Seos

Predavanje se je navezovalo na tematiko "Optimizacija za spletne iskalnike", kjer gre za kanal, ki je dandanes še kako pomemben za vsa podjetja in "start up-e" na trgu, s ciljem, da jim pomaga optimizirati spletna mesta do te mere, da bodo rangirani čim višje v iskalnikih.


G. Mesarec je na predavanjih govoril o pomembnosti SEO (ang. Search engine optimization), predstavil 4 dele optimizacije, ter nam podal nasvete, kako obiskovalce pripraviti do tega, da bodo obiskali ravno našo spletno mesto.

g. Peter Mesarec

Pri tem je izpostavil tudi pomembnost E-mail marketinga in socialnih omrežij, preko katerih lahko dosežemo večji obisk obiskovalcev na našem izdelanem spletnem mestu. Prav tako igrajo pomembno vlogo tudi pravilno izbrane ključne besede, po katerih obiskovalci iščejo na spletu. Pogledali smo si tudi orodja za izdelavo ključnih besed, ki nam pomagajo naše spletno mesto rangirati na čim višje mesto v iskalnikih.

g. Peter Mesarec

G. Peter Mesarec se s spletnim marketingom ukvarja že več kot 20 let, analitiko najrazličnejših spletnih strani je podpiral na precej različnih pozicijah in sicer kot naročnik, kot lastnik podjetja in kot agencija. Proces po katerem deluje, vključuje postavitev ciljev, izvedbo in primerjavo rezultatov s cilji. Pomagal je rasti večjim znanim podjetjem, kot so: Big Bang, NLB, Petrol, Gorenje, ...

V kolikor želite izvedeti več o aktualnih novih vsebinah, vas vabimo, da spremljate vsebine na osebnem YouTube kanalu g. Mesareca.


Na koncu predavanj so študenti imeli možnost tudi sami postaviti vprašanja gostujočemu strokovnjaku, na katera jim je gost z veseljem odgovoril.






Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje


bottom of page