top of page
  • cokansara

Reportaža delavnice: Odoo

V preteklih dveh tednih je v prostorih Ekonomsko-poslovne fakultete potekala delavnica Odoo, ki smo jo za študente v okviru dodatnih izobraževanj organizirali na Katedri za e-poslovanje. Delavnica je potekala v dveh delih (v petek, 14. 4. 2023 in v petek, 5 .5 .2023).

Prvi del delavnice smo pričeli s predavanji, ki jih je izvedla dr. Simona Sternad Zabukovšek in študentom uvodoma predstavila kaj platforma Odoo je in kaj ponuja. O platformi Odoo so študentje slišali že na dogodku »Kako enostavno poslovati z rešitvijo Odoo«, ki smo jo v okviru združenja Odoo Academy in v sodelovanju s podjetjem Hermes d.o.o. organizirali na Katedri za e-poslovanje.

Po predavanjih je sledil praktični del delavnice, kjer je mag. Zdenko Deželak predstavil uporabniški vmesnik Odoo. Študentom je prikazal, kako si v Odoo pripravijo okolje za delo ter pojasnil in prikazal, kako poteka navigacija v sami rešitvi.


Utrinke 1. dela delavnice si lahko ogledate v galeriji spodaj.

Drugi del delavnice je bil usmerjen v praktični del delavnice, kjer smo sodelavci Katedre za e-poslovanje Irena Šišovska Klančnik, mag., Sara Cokan, mag. in mag. Zdenko Deželak skozi rešitev Odoo prikazali različne poslovne procese. Skozi naloge na delovnem listu, ki smo jih pripravili za študente, smo v rešitvi prikazali, kako poteka proces prodaje, proces nabave in proces proizvodnje v podjetjih, ter na kakšen način se lahko v rešitvi Odoo izdela tudi spletno mesto, ki so ga študenti v sklopu delavnice tudi ustvarili.


Utrinke 2. dela delavnice si lahko ogledate v galeriji spodaj.

Na ta način so se študenti lahko pobližje spoznali s platformo poslovnih aplikacij Odoo, ki zelo hitro pridobiva tržni delež na področju poslovnih informacijskih rešitev. Z novo pridobljenim znanjem bodo lahko izpopolnili tudi svoje življenjepise, saj bodo za udeležbo na dvodnevni delavnici prejeli tudi potrdila, ki bodo podpisana tudi s strani podjetja Hermes d.o.o., ki je od leta 2020 tudi zlati, največji Odoo partner v Sloveniji.





Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje


bottom of page