top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Reportaža dogodka: “Kako enostavno poslovati z rešitvijo Odoo?”

V ponedeljek, 18. decembra je na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru potekal dogodek “Kako enostavno poslovati z rešitvijo Odoo”, ki ga je organizirala Katedra za e-poslovanje v sodelovanju s podjetjem Hermes d.o.o.

Na dogodku je bila rešitev Odoo podrobneje predstavljena s strani gostujočega strokovnjaka, direktorja podjetja Hermes d.o.o., mag. Gorana Čopa in s strani Nike Novak, ki dela v Belgiji kot Team Leader Eastern Europe Account Management v podjetju Odoo.

Podjetje Hermes d.o.o. svojim strankam ponuja široko paleto poslovnih rešitev, od leta 2019 pa imajo v svoji ponudbi tudi vključeno Odoo platformo. Ker so ekipa, ki spretno in kreativno rešujejo uporabniške izzive, jim danes zaupa že več kot 500 podjetij.


Najprej je ga. Nika Novak študentom predstavila kaj je rešitev Odoo in kako je sestavljena, ključne podatke podjetja Odoo. Pokazala je tudi skupine aplikacij, ki so na voljo v rešitvi Odoo, metodologijo uvajanja rešitve in partnersko mrežo.


Nadaljeval je mag. Goran Čop, ki je predstavil širok nabor poslovnih orodij, ki jih Odoo ponuja in s katerimi lahko v celoti podpremo svoje poslovanje, kot so npr. orodja za spletno stran, orodja za marketing, orodja za prodajne aktivnosti, orodja za finance in računovodstvo, orodja za upravljanje s kadri, itd.


Med drugim je mag. Goran Čop izpostavil tudi, da je Odoo platforma predvsem prijazna uporabniku, kjer na enem mestu najdemo vse, kar za poslovanje potrebujemo, prav tako je rešitev tudi varna za uporabo. Ker je Odoo odprtokodna rešitev, omogoča tudi brezplačno uporabo, prilagodi se lahko vsakemu uporabniku posebej, glede na njegove želje in mu prikaže le tiste funkcionalnosti, ki jih podjetje potrebuje za nemoteno poslovanje.


Ob koncu dogodka so študenti imeli priložnost za vprašanja, na katera jim je mag. Goran Čop z veseljem odgovoril.






bottom of page