top of page
  • cokansara

TOP 100 podjetij po plačah - vodilna podjetja zaposlujejo diplomante E-poslovanja💶

Po novih raziskavah se po višini lanske povprečne bruto plače (2022) na lestvico najboljših plač uvrščajo predstavništva IT-multinacionalk.

Lestvica najboljših plač v 2022

Tako je na prvem mestu predstavništvo Microsofta z več kot 10.000 evri bruto. Dobrih 10.000 evrov pa znaša povprečna bruto plača tudi v podjetju SAP. Za lažjo primerjavo – povprečna bruto plača v državi je v lanskem letu znašala 2.023,92 evra. Po besedah časnika Finance, se na tretje mesto za Microsoft in SAP uvršča podjetje Yapi Merkezija, ki v Sloveniji v konzorciju s Kolektorjem gradi drugi tir. Povprečna plača v lanskem letu je tako v Yapi Merkezija znašala 9.309 evrov bruto.

Na četrtem mestu je tako pristala podružnica Novartisa z 8.870 evri bruto, na petem mestu pa IBM z dobrimi 8.000 evri bruto.


Med TOP 100 podjetji najdemo tudi partnerska IT podjetja e-poslovanja, ki najbolje plačujejo zaposlene. Med njimi so tudi diplomanti E-poslovanja (npr. Davorin, Denis, ...), kar kaže na to, da je Študij e-poslovanja dobra popotnica za atraktivna delovna mesta v tovrstnih podjetjih. Z znanji, ki jih študenti pridobijo na študiju E-poslovanja, se možnosti za zaposlitev v teh podjetjih znatno povečajo.

Če vas zanima, katerih Top 100 podjetij z najvišjimi plačami je bilo na lestvico uvrščeno v letu 2019, vas vabimo k branju bloga, ki je objavljen na našem spletnem mestu.



Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.




Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

bottom of page