top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: Informacijska podpora procesu prodaje v Hisense Gorenje Europe

Updated: Apr 13, 2023

V preteklem tednu je v okviru predmeta Uvajanje celovitih informacijskih rešitev (un) pri nas gostoval g. Matjaž Lekše, namestnik direktorja IT oddelka v podjetju Hisense Gorenje Europe. G. Lekše, ki je tudi nosilec naziva gostujočega predavatelja na EPF, je izvedel predavanje na temo Informacijske podpore procesu prodaje v skupini Hisense Gorenje Europe.

Proces prodaje v globalnem podjetju, kot je Hisense zahteva odlično informacijsko podporo in informacijske rešitve, da bi lahko podjetje uspešno nastopalo na konkurenčnem trgu. Tako so v skupini Gorenje (sedaj Hisense Gorenje Europe) že v letu 2000 začeli s projektom informacijske prenove, ki je v prihodnjih letih pripeljalo do uvedbe rešitev SAP najprej v krovno družbo, nato pa v celotno skupino Gorenje. Po integraciji IT sistemov z družbo Hisense v letu 2019, je v zadnjih nekaj letih poudarek na intenzivni digitalizaciji in optimizaciji poslovnih procesov.

IT podporo prodaji v podjetju zagotavljajo z rešitvama SAP ERP SD (modul za podporo prodaje in distribucije), ter Salesforce CRM. G. Lekše je predstavil organiziranost modula SAP SD, ter v okviru tega organizacijske objekte, matične podatke in dokumente. Predstavil je tudi tipične prodajne procese kupcem (direktna prodaja, 3-partitna prodaja ipd).


V prihodnje čakajo podjetje na področju SAP SD številni izzivi, med njimi nove implementacije, uvedba platforme SAP Hybris za podporo digitalnim storitvam, ter tudi priprava na uvedbo SAP S/4 HANA, nove generacije celovite informacijske rešitve SAP.


Skupina Hisense Gorenje Europe spada med vodilne evropske ponudnike aparatov za dom. S tehnološko dovršenimi, vrhunsko oblikovanimi in energetsko učinkovitimi gospodinjskimi aparati izboljšujemo kakovost bivanja uporabnikov naših izdelkov v devetdesetih državah po svetu. Temeljni vrednoti Hisense Gorenje Europe, ki jih vodita pri vsakodnevnem delovanju, sta odgovornost in inovativnost.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.




Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

bottom of page