top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: Informacijska varnost v družbi Generali in Generali Investments

Updated: Jun 6, 2023

V ponedeljek, 29. maja je na Katedri za e-poslovanje v okviru predmeta Management informatike (mag) gostoval g. Sandi Bižal iz družbe Generali Slovenija, ki je zadolžen za informacijsko varnost v družbi Generali Investments. Študentom je predaval na temo: "Informacijska varnost v družbi Generali in Generali Investments".

G. Bižal je študentom predstavil kaj je informacijska varnost in kakšen pomen ima informacijska varnost v podjetjih. Nato je opozoril na nevarnosti in spletne prevare, ki so jih zaposleni v podjetjih deležni in na katere morajo biti pozorni. Pri tem je poudaril, da imajo ključno vlogo razna izobraževanja in usposabljanja zaposlenih na tem področju, ki se morajo izvajati na določeno časovno obdobje. V nadaljevanju je sledilo predavanje o varstvu osebnih podatkov. Prikazal je kar nekaj zanimivih primerov zlorab, ki se vsakodnevno pojavljajo v poslovnem svetu pri nas in v tujini. V nadaljevanju svojega predavanja je g. Bižal pokazal nekaj primerov zlorab, ki so se zgodili zaradi objav na socialnih omrežij. Pri tem je študente opozoril, da naj dobro premislijo, preden kar koli objavijo na spletu, ter da ne smejo uporabljati enako geslo za različne aplikacije in za elektronsko pošto.


Ob koncu svojega predavanja je g. Bižal predstavil še kako varna je uporaba e-pošte in na katere vrste prevar lahko naletimo pri njeni uporabi.

G. Bižalu se iskreno zahvaljujemo za njegov čas in izvedeno predavanje na Katedri za e-poslovanje.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.




Lep pozdrav, Katedra za e-poslovanje

bottom of page