top of page
  • Writer's pictureIrena Šišovska Klančnik

Gostujoče predavanje: Projektno vodenje v IT podjetju Platform

V tem semestru nadaljujemo z gostujočimi predavanji na dodiplomskem in podiplomskem študiju e-poslovanja. Takšen način predstavitve praktičnih primerov iz prakse se je za študente izkazal kot odlična priložnost za spoznavanje poslovnih procesov v podjetjih, ki poslujejo v Sloveniji in tujini ter za navezovanje stikov s potencialnimi delodajalci.


Tako smo v prejšnjem tednu pri predmetu Management informatike (mag) na Katedri za e-poslovanje gostili gospoda Uroša Zabukovška, vodjo projektov v podjetju Platform d.o.o, ki je izvedel predavanje na temo "Projektno vodenje v IT podjetju Platform".

Gospod Zabukovšek je podrobno opisal kako poteka vodenje IT projektov v podjetju Platform ter predstavil platformo podjetja, ki se imenuje Insurance Platform System (IPS) in združuje različne storitve zavarovalništva v eni sami platformi. Poleg tega je govoril tudi o razliki med pristopoma "Waterfall" in "Agile" pri projektnem vodenju. Študentom je predstavil različna orodja za podporo agilnega projektnega vodenja: Jira, Confluence, Slack, Team City, Teams, Google Meet ...



Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.




Lep pozdrav, Katedra za e-poslovanje

bottom of page