top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: Digitalni dvojček organizacije in enoten sistem upravljanja (Tricikel d.o.o.)

V decembru 2022 je na Katedri za e-poslovanje v okviru predmeta Strateški vidiki informatizacije poslovanja (mag) gostoval g. Rok Sobočan iz podjetja Tricikel d.o.o., ki mu je senat EPF podelil naziv gostujočega strokovnjaka.


Podjetje Tricikel, d.o.o. je partner skupine Software AG in soffico GmbH v Sloveniji in so vodilni ponudniki celovitih rešitev za upravljanje poslovnih procesov, rudarjenje procesov, upravljanje poslovno-informacijske arhitekture, upravljanje tveganj in zagotavljanje skladnosti ter interneta stvari in integracij. Svoje konkurenčne prednosti gradijo na sinergijskih učinkih dobrega poznavanja IT rešitev ter orodij in metodologij za celovito upravljanje poslovnih procesov, enotnega sistema upravljanja in digitalnih dvojčkov (Tricikel d.o.o.).


Na predavanju z naslovom "Digitalni dvojček organizacije in enoten sistem upravljanja" je g. Rok Sobočan izpostavil pomembnost celovitega upravljanja procesov skozi enotni sistem za upravljanje podjetja. Ob tem je pojasnil tudi pojem digitalnega dvojčka (angl. digital twin), ki se uporablja za digitalno predstavitev poslovnega sistema kot vodila za načrtovanje izvedbe digitalne transformacije. Digitalni dvojček omogoča prevajanje strategije digitalne transformacije v ciljne poslovne rezultate. Ena izmed vodilnih rešitev za celovito upravljanje procesov skozi enotni sistem upravljanja podjetja je tudi rešitev ARIS Cloud. Uporablja se za celovito modeliranje poslovnih procesov v podjetjih. G. Sobočan je podrobno predstavil rešitev ARIS Cloud, tudi skozi praktične primere. Študentje so tako imeli priložnost slišati in videti kako poteka delo s pomočjo omenjene rešitve ter katere prednosti za podjetja prinaša modeliranje poslovnih procesov.

Kot člani združenja Software AG University Relations smo na Katedri za e-poslovanje v letošnjem študijskem letu pridobili tudi brezplačno licenco za uporabo rešitve ARIS Cloud. Rešitev ARIS Cloud študentje spoznajo na predavanjih predmeta Strateški vidiki informatizacije poslovanja (mag), na vajah pa imajo možnost praktično delati z rešitvijo ARIS Cloud. Omenjeno članstvo študentom omogoča dostop do brezplačnega gradiva in spoznavanje rešitve ARIS Cloud ter tudi možnost pridobitve certifikata (slika spodaj).

V letošnjem študijskem letu 2022/2023 si bo omenjeni certifikat pridobilo 19 študentov.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.


Katedra za e-poslovanje

bottom of page