top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: SAP FI modul (g. Domen Novak, SAP Slovenija)


Pretekli mesec je v okviru predmeta Uvajanje celovitih informacijskih rešitev (UN) pri nas gostoval g. Domen Novak (Chief Accountant for CEE Region) s predavanjem o SAP FI modulu. G. Novak že vrsto let predava na študiju e-poslovanja, ko gre za teme s področja financ in kontrolinga v SAP okolju. Zaradi članstva v združenju SAP University Alliances imamo možnost, da na predmetih študija e-poslovanja redno gostimo strokovnjake, ki v SAP Slovenija skrbijo za posamezne poslovne funkcije kot svetovalci.


V predavanju je g. Novak predstavil SAP okolje z različnimi verzijami in povezanost finančnih modulov okviru le-teh. Poudarek je bil tudi na primerjavi finančnih komponent v okviru SAP ECC rešitve v primerjavi z rešitvijo SAP S4/HANA. Nato je sistematično predstavil pomembnejše nastavitve v financah, matične podatke, zgradbo tipičnih finančnih dokumentov, ter standardna opravila v SAP financah, kot so knjiženje DDV, priprava standardiziranih bilanc (bilanca stanja, bilanca poslovnega izida).

V zadnjem delu je že izpostavil pomembnost zagotavljanja lokalizacije za SAP rešitve, saj se na ta način zagotavlja zakonska skladnost poslovanja na daljši rok. V primeru sprememb v zakonodaji, se s strani SAP Slovenija pripravijo nadgradnje in posodobitve, o katerih so stranke obveščene preko t.i. SAP Note dokumentov. Predavanje je bilo zanimivo in podkrepljeno številnimi primeri.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.





Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

bottom of page