top of page
  • Laura Jurgec

Microsoft Ignite 2021: Novosti v Microsoft Teams


Ali te zanima katere so zadnje novosti, ki so bile dodane v Microsoft Teams in predstavljene na letošnji Microsoft Ignite 2021 konferenci? V nadaljevanju nam jih je povzela in predstavila študentka 3. letnika usmeritve E-poslovanje - Laura Jurgec.

 

Covid-19 je močno zaznamoval življenja ljudi po vsem svetu, saj smo se morali navaditi na drugačen način opravljanja vsakodnevnih nalog, tako v šoli kot na delovnem mestu in tudi v osebnem življenju. Komuniciranje v živo se je bilo primorano preleviti v komuniciranje preko zaslonov. Na voljo je mnogo platform za komuniciranje, ena izmed teh pa je izstopajoča, in sicer Microsoft Teams. Vgrajena je brezplačno v Microsoft 365 oz. Office 365.


Pri Microsoft Teams gre za delovno okolje, ki nam pomaga, da ostanemo med seboj povezani, ne glede na to kje smo. Je optimalna rešitev ne glede na vrsto sestanka, ki ga izvajamo. Na letošnji konferenci Microsoft Ignite so bile predstavljene zadnje novosti v okolju Microsoft Teams, in sicer:

  1. Dinamični pogled – trenutno se v sestanku v stranski vrstici prikaže le ena oseba, kar lahko oteži pregled osebam, ki predstavljajo. Z dinamičnim pogledom lahko vsaka oseba prilagodi pogled svojim potrebam ter jim tako olajša delo.

  2. PowerPoint v živo – trenutno, če želimo obiskovalcem predavati v PowerPoint-u moramo deliti svoj zaslon. Ta novost bo omogočala deljenje PowerPoint-a direktno v Microsoft Teams, kar vam bo tudi omogočalo, da hkrati s prezentacijo vidite svoje občinstvo ter berete zapiske.

  3. Način predstavitve (angl. Presenter Mode) – ta način predstavitve je nadgradnja deljenja zaslona, ki bo izstopala od trenutnega. Več o tem v videoposnetku ...

  4. Spletni seminarji v Microsoft Teams – s to novostjo boste lahko tako kot, če bi sklicali sestanek, sklicali tudi spletni seminar ter k temu povabili želene ljudi. Namen spletnih seminarjev je, da se povežemo direktno z ljudmi, podjetji, katerim želimo predstaviti svoj posel. Spletni seminar je na voljo z E3 oz. Business Premium naročniki.

  5. Microsoft Teams Connect – ta novost bo omogočala deljenje kanalov z ljudmi in skupinami tudi izven vašega podjetja.

  6. Samo povabljeni (angl. Invite-only meetings controls) – s to novostjo bodo na sestanku lahko prisotni samo tisti, ki so bili povabljeni direktno, z namenom, da med predavanji ne bi bilo motenj.

  7. End-to-End Encryption – ta novost omogoča dodatno varnost pogovorom, z namenom zavarovanja pomembnih podatkov, kot so na primer finančni podatki.

V kolikor te zanima si preberi še več informacij o zadnjih novostih v Microsoft Teams.


Želiš biti obveščen o aktualnih novičkah in dogodkih na usmeritvah e-poslovanja (un, mag)?

Potem se poveži z nami na Facebooku, LinkedInu, Instagramu in Twitterju ter obišči spletno mesto Katedre za e-poslovanje.Comments


bottom of page