top of page
 • Zdenko Deželak

Mednarodni projekt Spationomy 2.0 (2022) 🧠🌎💻

Updated: Nov 3, 2022

EPF s temami poslovne informatike in kvantitativnih metod sodeluje v projektu Spationomy 2.0: Spatial and economic science in higher education – addressing the playful potential of simulation games (prostorska in ekonomska znanost v visokem šolstvu, kjer naslavja obravnavo tematike na igriv način preko simulacijskih iger) skupaj s še štirimi sodelujočimi visokošolskimi organizacijami (MVSO - Moravian Business College Olomouc - prijavitelj, Češka republika, Ruhr-University Bochum - partner, Nemčija, Palacky University Olomouc – partner, Češka republika in Utrecht University, Nizozemska). Več o projektu lahko preberete na spletnem mestu Spationomy 2.0. 💡 Namen projekta je, da si študentje pridobite interdisciplinarna znanja – za vas to pomeni znanja s področja geoinformatike (vizualizacija podatkov na različnih mapah), ki jih potem skozi simulacijsko igro utrdite.


❗️❗️ Naslednji krog projekta se začne septembra 2022. Prijavite se preko spletnega obrazca na povezavi: https://forms.office.com/r/KW2wtAe9gY, prijave so odprte do zapolnitve mest. Če se vas bo prijavilo več, bomo naredili izbor med vsemi prijavljenimi.

❗️📢 Vsako leto lahko v projektu sodeluje 6 študentov. Sodelovanje posamezne skupine študentov traja 3 mesece. Projekt je nastavljen tako, da najprej študentje sodelujete pri treh blokih virtualnih učnih ur (po 3-4 šolske ure). Vsak blok virtualnih učnih ur je namenjen enemu področju. Ta področja so:

 1. geografije in geoinformatike,

 2. ekonomije, kvantitavnih metod in poslovne informatike ter

 3. kako se lotiti priprave računalniške igre (gaming).

Študentje v skupini pripravijo študentski projekt pod vodstvom lokalnega mentorja (čas priprave cca. 1 mesec). 💡 Sledi 7 dnevna poletna šola v živo, kjer se srečamo vsi sodelujoči v projektu (vsi študentje in vsi predavatelji). V začetku poletne šole skupine predstavijo svoje projekte. Temu sledi pridobitev dodatnega znanja na področju načrtovanja/izvedbe računalniške igre. Večji del poletne šole pa je namenjen pripravi in izvedbi simulacijske igre v skupini, s kateri potem tekmujete proti ostalim skupinam. ❗️📢 Naslednja poletna šola bo v Olomoucu (Češka), potekala v jeseni 2022. Stroški prevoza, stroški bivanja in stroški prehrane so pokriti s strani projekta! 🧠 Zakaj bi se prijavil/-a in sodeloval/-a v mednarodnem projektu? Ker je to izjemna priložnost, da si pridobim:

 • nova interdisciplinarna znanja (znanja geoinformatike, kako narediti igro itd.),

 • nova poznanstva,

 • utrdim znanje angleščine,

 • dobim potrdilo (certifikat) o udeležbi na mednarodnem projektu, ki mi je lahko dobra popotnica pri iskanju zaposlitve,

 • itd.

Poleg tega, študentom študija e-poslovanje, ki boste sodelovali v projektu, priznamo:

 • 2. letnik UN - smerni predmet, kjer sta nosilca dr. Bobek in/ali dr. Sternad Zabukovšek ob pogoju 70 % prisotnosti pri predavanjih in na vajah.

 • 3. letnik UN - predmet Smerni projekt (7 ECTS točk),

 • 1. in 2. letniki MAG – smerni predmet, kjer sta nosilca dr. Bobek in/ali dr. Sternad Zabukovšek ob pogoju 70 % prisotnosti pri predavanjih in na vajah.

💡 Če vas še nismo prepričali, preberite reportaže zadnjih dveh krogov:

 • Zimska šola v Mariboru (3. 11. 2021 do 10. 11. 2021) - reportaža.

 • Poletna šola v Bochumu (4. 5. 2022 do 11. 5. 2022) - reportaža.


Želiš biti obveščen o aktualnih novičkah in dogodkih na usmeritvah e-poslovanja (un, mag)? Potem se poveži z nami na Facebooku, LinkedInu, Instagramu in Twitterju ter obišči spletno mesto Katedre za e-poslovanje.
Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanjeRecent Posts

See All

Comments


bottom of page