top of page
  • zdenkodezelak

Gostujoče predavanje: Intrix CRM in poslovni potencial spletnih iskalnikov (g. Uroš Žohar, Intera)

V preteklem tednu smo na predavanja smernih predmetov E-rešitve za upravljanje odnosov s strankami (UN) in Strateški vidiki managementa e-poslovanja (MAG) povabili gostujočega strokovnjaka g. Uroša Žoharja iz podjetja Intera d.o.o., ki je predaval o poslovni rešitvi Intrix CRM, ter o poslovnem potencialu spletnih iskalnikov, ter o spremljanju obiskov spletnih mest.

Intrix CRM je vodilna slovenska CRM rešitev, ki podjetjem pomaga od povpraševanja, ponudbe in follow-up aktivnosti do več uspešnih poslov. Osnovne funkcionalnosti rešitve vključujejo enostaven pregled nad delom, 360° pregled nad strankami, celovito podporo prodajnemu procesu, podporo marketinškim procesom, upravljanje reklamacij in servisov, poročanje in projektno vodenje. Podjetje se ponaša s preko 800 implementacijami rešitev CRM, seznam referenc je obsežen. G. Žohar je predstavil rešitev in funkcionalnost le-te, ter predvsem razloge podjetij, zakaj tovrstne rešitve potrebujejo in uporabljajo.


Predavanje na podiplomskem predmetu je bil namenjen predstavitvi poslovnega potenciala spletnih iskalnikov in spremljanja obiskov spletnih mest. Kot je na konkretnih primerih prikazal g. Žohar, lahko podjetja zelo učinkovito spremljajo aktivnosti obiskovalcev spletnih mest, kar je lahko dobra osnova za nadaljnje korake v prodajnem procesu. Hkrati je splet lahko pomemben vir prodajnih priložnosti in prodaje, če uporabljamo prave informacijske rešitve. Vpogledi v spletne aktivnosti in dogajanje omogočajo ciljane kampanje, ter velik izplen. Komplementarno pa je potrebno poskrbeti za dobro spletno optimizacijo SEO, ki nam brez dodatnega vložka prav tako lahko generira prodajne priložnosti.

Podjetje Intera d.o.o. iz Ptuja sodeluje na študiju e-poslovanja z gostujočimi predavatelji že vrsto let. Prav tako zaposlujejo več diplomantov in magistrantov študija e-poslovanja, med katerimi je tudi Patricija Gavez, David Bombek, Avalon Korpar in drugi. Več o Avalon in njeni izkušnji na študiju si lahko preberete tudi v intervjuju ob prejemu rektorjeve nagrade v letu 2020.

Povezava spletne prisotnosti in aktivnosti z rešitvami CRM je model, ki ga uporablja vse več podjetij. Na ta način se poveča učinkovitost in uspešnost celotnega poslovanja.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.





Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

bottom of page