top of page
  • Writer's pictureKatedra za e-poslovanje

Gostujoče predavanje: Microsoft Dynamics 365 BC vs. F&O in uvajanje (g. Bohinc, BE-terna d.o.o.)

V decembru in januarju smo na predavanja smernih predmetov na Katedri za e-poslovanje povabili gostujočega predavatelja g. Sašo Bohinca iz podjetja BE-terna d.o.o., ki je v podjetju strokovnjak in svetovalec na področju rešitev Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations (F&O), Microsoft Dynamics 365 Business Central (BC), ter Microsoft Power BI.


V okviru podiplomskega smernega predmeta Poslovne informacijske rešitve (MAG) je g. Bohinc predaval o primerjavi rešitev Microsoft Dynamics 365 BC in Microsoft Dynamics 365 F&O, ter o postopkih in scenarijih uvajanja tovrstnih rešitev. Družina rešitev Microsoft Dynamics 365 postaja z leti vse večja in pokriva različna področja poslovanja, vsaka od rešitev pa je tudi namenjena in prilagojena posebnostim podjetij, z vidika dejavnosti, velikosti, načina poslovanja ipd. Vloga svetovalcev za rešitve je tu ključna, saj skupaj s strankami iščejo optimalno kombinacijo rešitev, ki lahko nato čim bolje podpira poslovanje. Vloga partnerskega podjetja je pomembna tudi z vidika lokalizacije, prilagoditev in dodatkov, ki jih ponuja. Študenti so spoznali značilnosti obeh rešitev, ter primerjalno spoznali, v katerih primerih je posamezna rešitev bolj primerna za podjetje. V zadnjem delu predavanja je g. Bohinc predstavil tudi postopek uvajanja rešitev MS Dynamics 365. V podjetju BE-terna d.o.o. za uvajanje uporabljajo fazni pristop uvedbe, ki se prilagaja posamezni stranki. Na ta način imajo tako uvajalci kot stranke boljši nadzor nad projekti, s tem pa se tudi zagotovi uspešnost tovrstnih projektov.



V okviru dodiplomskega predmeta Celovite informacijske rešitve (UN) je g. Bohinc predaval o rešitvi Microsoft Dynamics 365 F&O. Študenti sicer pri predmetu temeljito spoznavajo rešitev Microsoft Dynamics 365 BC, tako da je predavanje služilo predstavitvi širše slike družine celovitih informacijskih rešitev, predvsem rešitev, namenjenih srednje velikim in velikim podjetjem. Pri predavanju je bilo govora tudi o postopkih uvajanja rešitev, predstavljeni so bili tudi nekateri praktični primeri, pri katerih je sodeloval gostujoči predavatelj.


Partnersko podjetje BE-terna d.o.o. vsako leto sodeluje na študiju e-poslovanja v obliki gostujočih predavanj, ter pri pripravi in izvedbi dodatnih delavnic (ERP, CRM). Tako so v letošnjem študijskem letu sodelovali s predavanjem o primerih uvedbe modulov Dynamics 365 BC, ter v okviru našega tradicionalnega dogodka Trendi in kariera na področju poslovnih informacijskih rešitev Microsoft Dynamics. Hkrati nas veseli, da je tudi naš uradni partner pri zagotavljanju in podpori učnega okolja za celovito informacijsko rešitev Microsoft Dynamics 365 BC, ki jo uporabljamo pri več predmetih na Katedri za e-poslovanje.


Povežite se z nami preko: Facebook, Instagram, Twitter in LinkedIn ali obiščite spletno mesto Katedre za e-poslovanje.





Lep pozdrav,

Katedra za e-poslovanje

bottom of page